RÅDHUSKVARTALET: Darya Kudari, frivillig i Røde Kors, og Steinar Dahl, daglig leder for Utstyrsbasen, er godt fornøyde etter aller første åpningsdag i nye lokaler.

– Under åpningen kom omtrent 100 personer samtidig. Den store plassen vi har her ble plutselig litt liten, sier Kudari lattermildt.

Hun har de siste tre dagene dekorert inngangen til de nye lokalene med flotte veggmalerier i Tromsø-motiv.

– Jeg ble så vidt ferdig, sier hun.

Les også: Starter opp en ny gratis utstyrssentral på Rådhuset

Fulle hyller

Kudari har jobbet i utstyrsbasen til Tromsø Røde Kors i fem år, og det var torsdag Tromsø kommune og Tromsø Røde Kors åpnet en ny, felles utstyrsbase. I lokaler midt i smørøyet, like ved Aurora kino Fokus og biblioteket, rommer hylle etter hylle skisko, skøyter, liggeunderlag, akebrett, ski, staver og annet turutstyr.

– Vi har utstyr både for voksne og barn. Blant annet har vi vel 45 par barneski og 60–70 par ski for voksne, sier Kudari.

Daglig leder Steinar Dahl understreker at tilbudet er gratis og for alle som ønsker å låne fritidsutstyr.

– Hensikten med utstyrsbasen er å låne utstyr til de som ikke har råd, slik at de også får muligheten til å delta på aktiviteter som vi tar som en selvfølge.

Les også: 733 barn i Tromsø lever under fattigdomsgrensa

Låner til alle

Allerede første åpningsdag har de lånt ut utstyr til omtrent 20 lånekunder.

– Vi har hatt mange forskjellige mennesker innom. Både studenter, studenter fra utlandet, voksne og familier. Det er også mange som låner utstyr for å se om aktiviteten er noe for dem, og vi låner også ut til barnehager og skoler, sier Dahl.

Den nye utstyrsbasen har åpningstider tirsdag og torsdag klokken 14–19 og 13–19 på onsdager.

Les også: Hva skjer når man ikke har råd til å sende barna på fotballtrening?

Lånte skipulk

Anna Guennigsman (29) er en av mange som har benyttet seg av utstyrsbasen. Hun har lånt en skipulk med utstyr.

– Jeg har ei datter på åtte måneder og vi tenkte det ville være greit å prøve ut hvordan det ble med pulk. Vi lånte den i to uker og hun stortrivdes i pulken og holdt seg god og varm, sier Guennigsman, som forteller at hun gjerne kommer tilbake for flere lån ved en senere anledning.

– Utstyrsbasen er et kjempeflott tilbud, sier hun.