STRANDKANTEN: Kjell Nilsen i Nord-Tre AS og Morten Walthinsen i Tromsø Eiendomsutvikling AS har lenge jobbet med planer for å bygge ut de siste feltene langs sjøsiden på Strandveien. Nå har kommunen velsignet prosjektene.

Ny på eiersiden

– I den forbindelse er et nytt, lokaleid eiendomsutviklingsselskap på plass med Peab-selskapet Firkanten Eiendom AS som 50-prosenteier. De resterende aksjene i Strandvegen Utvikling AS, eier selskapene til Nilsen og Walthinsen.

– Sammen skal vi bygge to prosjekt på det som heter K12/14 og K15/16. Det er snakk om et område på 15–16 mål. Den totale rammen vil være i størrelsesorden 1 milliard kroner, sier Kjell Nilsen.

Betydelige aktører

Alle tre selskapene er i dag betydelige aktører innenfor eiendomsutvikling i Tromsø. Nå slår de kreftene sammen både på eiersiden og når det gjelder selve utbyggingen. Den skal Bjørn Bygg AS og Nord-Tre Entreprenør AS stå for.

– Vi får et felles selskap med tilstrekkelig tyngde til å realisere større prosjekter – både når det gjelder prosjektgjennomføring og -finansiering. Selskapet har som målsetting å bli en solid og seriøs aktør i tromsømarkedet, sier administrerende direktør i Peab, Stig Tore Johnsen.

Langt prosjekt

Nilsen og Walthinsen kjøpte området på Strandkanten tilbake i 2005. Siden da har de jobbet med planer om å bygge leiligheter. Denne uken ble det siste prosjektet godkjent av kommunen.

– Vi starter opp på arealene nærmest Strandveien hvor 90 leiligheter skal bygges. Deretter står området mot sjøkanten for tur.

Stig Tore Johnsen sier at Peab gikk i dialog med Nilsen og Walthinsen i sommer da boligprosjektet Teaterkvarteret sto ferdig. Det nye selskapet utgjør en transaksjon på over 100 millioner kroner.

Ikke i lommen

Morten Walthinsen sier at verken han eller Kjell Nilsen stikker salgssummen i lommen.

– Pengene sprøytes inn i Strandvegen Utvikling AS som vil få en egenkapital på 60–70 millioner kroner. Det er nødvendig med tanke på hva totalentreprisen er på.

For folk flest

Walthinsen sier at salget starter i vår med byggestart til høsten. Prosjektet vil i hovedsak inneholde små leiligheter der målsettingen er å etablere boliger for «folk flest». Nedre del mot sundet inneholder 160 enheter i ti etasjer med en nedtrapping til åtte mot Strandvegen.