Snøskred i Tromsdalen

Skredsøket på Storaksla er avsluttet. Ingen personer er tatt i skredet.
nyheter

Troms politidistrikt kunne like før klokken 14.30 fredag ettermiddag melde om et skred som hadde gått på Storaksla i Tromsdalen.

Det var uvisst om det var folk i skredet og en redningsaksjon ble iverksatt.

Klokken 14.40 kunne politiet melde om at et grovsøk med helikopter var foretatt, uten foreløpige funn.

40 x 50 meter stort

Innsatsleder i politiet, Beate Helberg, forteller at størrelsen på skredet anslås å være på 40 x 50 meter.

- Så langt vi vet så er det ikke noe tegn på at noen er tatt, men vi driver og sjekker det ut. Nå har vi helikopter med fagleder skred og hundefører oppe for å gjøre ei vurdering av skredet, opplyste innsatslederen like før klokken 15.00 fredag.

Da var politiet samtidig i beredskap med ytterligere mannskap i fall de skulle få beskjed om funn i skredet.

Var innom Fjellstua

Guttorm Jakobsen, prosjektleder for nye Fjellheisen, opplyste til iTromsø at ingen av deres arbeidere var tatt i skredet.

- Men det var to turister innom Fjellstua og fikk seg litt vann. Det sjekkes nå om de kan være i skredet. Våre folk har skredsøkere og sendere og er på vei opp nå for å bistå i søket, sier han til iTromsø.

En halv time senere, klokken 15.15, kan Jakobsen opplyse om at turistene sannsynligvis har gått utenfor skredet på vei ned fra Fjellstua.

- Det ser ut til at det har gått bra. Jeg har mine folk på vei opp med skredutstyr og stakere, men det ser ikke ut som om det er noen som er tatt, sier Jakobsen til iTromsø.

Søket avsluttet

Politiets innsatsleder på stedet forteller at meldingen om skredet kom fra en turgåer i området som observerte at det nylig hadde gått et skred.

iTromsø får opplyst at det har vært observert personer i området, men de skal ha vært på stedet etter at skredet har gått.

Klokken 15.20 er arbeidet på stedet avsluttet.

- Redningsaksjonen snøskred i Tromsdalen er avsluttet. Etter søk mm konkluderes det med at raset ikke har tatt med seg folk, melder politiet på Twitter klokken 15.26 fredag ettermiddag.