– Bør inn i skolen

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) mener forslaget fra Bendixen er interessant.

BEKYMRINGSVERDIG: Det er bekymringsverdig at minst 60 prosent i den videregående skolen har opplevd trakassering, mener Cecilie Myrseth. Foto: Hans Viktor Øye/Harstad Tidende  Foto: Hans Viktor Øye

nyheter

Myrseth syns det er trist å høre hvor mange i den videregående skolen som har opplevd trakassering.

– Det er bekymringsverdig. Dette er unge mennesker som er i starten av livet, og det å få denne type uønsket oppmerksomhet i en slik alder er ikke bra, sier hun.

Myrseth støtter Bendixens syn på at skolene i større grad bør lære elevene hvordan man skal te seg i seksuelle settinger.

– Det med kropp og grensesetting er utrolig viktig at man lærer tidlig. Dette omfatter grenser overfor seg selv, samt grenser i forhold til andre, sier hun.

– Samtidig synes jeg andre voksne også bør ta tak. Det er vi som er forbildene. I fjor var det en rekke diskusjoner om russelåtene og innholdet i dem. Dette handler litt om hvordan man ser på kvinnekroppen. I låtene blir det på en måte fremstilt som at det er «fritt vilt» når det kommer til jenter. Det er det ikke.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter