Lars (51) var meter unna snømassene

Lars Loor (51) klarte akkurat å bremse da skredet gikk over E8 søndag, og unngikk dermed de største snømassene.
nyheter

Det var søndag ettermiddag at det gikk et skred over E8 like ved Sarasteinen i Lavangsdalen.

Lars Loor (51) var på kjøring fra Tromsø med kone og barnebarn i bilen.

- Plutselig nærmest hoppet snøskredet ut på veien, det var nesten som en eksplosjon, forklarer Loor noen timer etter hendelsen.

Tettpakket snø

- Jeg må antakeligvis ha skjønt hva som skjedde, for jeg fikk bremset ned. Den tjukkeste delen av raset var like foran oss, forteller han.

Rundt bilen til Loor var det tettpakket snø, men han hadde ved å bremse klart å unngå størsteparten av skredet.

- Hadde vi vært lengre fram hadde vi vært dypere i snøen. Jeg klarte å få opp døra på mi side, men snøen på kona mi sin side var helt pakket. Vi kom oss ut, fikk måket opp dørene og konstatert at ingen andre biler var tatt. Så ringte jeg 112 og opplyste at vi var uskadd, forteller han.

Ekkel opplevelse

Etterhvert fikk Loor hjelp til å få løs bilen, og de kom seg ut av området, ettersom man da ikke visst om det kunne komme mer skred.

- Det var en ekkel opplevelse. Nå debriefer vi, og vet ikke helt om vi skal flire eller skrike, forteller Loor.

- Men alt gikk heldigvis bra, konstaterer han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter