Snøskred over E8

Et snøskred gikk over veien i Lavangsdalen søndag ettermiddag.
nyheter

Troms politidistrikt meldte klokken 13 søndag om at det hadde gått et snøskred over E8 i Lavangsdalen.

Ingen biler eller personer ble tatt av skredet.

Ved Sarasteinen

Raset var cirka 20 meter bredt og mellom en halv, og en meter dypt.

- Skredet har gått i nærheten av Sarasteinen i Lavangsdalen, sa operasjonsleder Steinar Gudmundsen i politiet.

- Vi vet ikke hvordan trafikksituasjonen på stedet er nå, vi har ikke mannskap der. Men vi har varslet Vegtrafikksentralen, fortalte han videre.

Skal rydde

På Vegtrafikksentralen kunne trafikkoperatør Jonas Johnsen opplyse at veien var fysisk stengt.

- Vi venter på videre oppdatering fra de som er på stedet. Vi har entreprenør på vei til stedet for å rydde vegen, men vi har ennå ikke fått beskjed om hvor vidt det kun gjelder å rydde veien, eller om det også skal sikres, opplyste han først.

Rundt klokken 14.20 er det derimot tatt en beslutning:

- Det er besluttet at man skal begynne å rydde bort etter raset og åpne veien. Det er usikkert hvor lang tid det kommer til å ta, fortalte Johnsen.

Klokken 15.00 kunne Johnsen melde at veien igjen er åpnet.

Varsel

Varsom.no varsler de om betydelig snøskredfare både i Tromsø og Balsfjord søndag - altså faregrad 3.

For både Tromsø og Balsfjord skriver de: "Ustabile nysnøflak i leområder. Det finnes også vedvarende svake lag i snødekket som kan påvirkes der snødekket er tynt."

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter