– Ei belasting å være i uvisse

De tre barna til drepte Stein Håvard Larsen fulgte alle den første dagen i rettssaken mot mannen som står tiltalt for å ha drept faren deres.

BISTANDSADVOKAT Advokat Ida Lejon er bistandsadvokat for de tre etterlatte barna etter drepte Stein Håvard Larsen.  Foto: Marte Gilstad

nyheter

Advokat Ida Lejon er bistandsadvokat for de tre etterlatte barna etter drepte Stein Håvard Larsen. Alle tre fulgte den første dagen i retten.

- Selvfølgelig er det en belasting for de etterlatte at den tiltalte ikke i større grad bidrar til å belyse saken. Det var selvfølgelig ønskelig fra dem at tiltalte ville forklare seg og det var et håp om at han ville bidra mer. Det kommer jo til å komme fram i saken uansett, men de sitter igjen med viktige spørsmål som hvorfor han ble drept og hvor faren deres er, sier Lejon til iTromsø.

De etterlatte ønsket ikke å uttale seg direkte til media selv.

Les alt fra rettssaken her

Får ikke avslutning

Tross omfattende søk over flere perioder, er det ikke gjort noe funn av liket etter Stein Håvard Larsen.

- De sitter igjen med mange ubesvarte spørsmål, slik som hvorfor, hva skjedde og hvor er han. Å ikke vite dette, og kanskje aldri få vite, gjør at de kanskje aldri vil få en full og hel avslutning av saken. Det er ei stor belastning å være i uvisse, sier Lejon.

Begge drapene som den 50 år gamle mannen står tiltalt for, skal ha skjedd i september 2014.

- Det har gått lang tid, men det har vært ei omfattende etterforskning av to drap. De etterlatte er tilfredse med at politiet har foretatt ei så grundig etterforskning og så mange søk etter faren deres.

LES OGSÅ: Politiets teori: Tiltalte rømte med bussen minutter etter drapet

Erstatningsspørsmål

Bistandsadvokaten opplyser videre at de vil fremme ei oppreisningserstatning for hver av barna.

- Vi vil fremme et krav på oppreisning på 200.000 kroner hver, som er normen i en slik sak.

Advokat Erik Ringberg er bistandsadvokat for de etterlatte etter Hermod Magne Steinsund. Steinsunds mor har vært til stede i retten mandag, men ønsker ifølge Ringberg ikke å uttale seg til media. Han varsler også et krav om oppreisning på 200.000 kroner til den dreptes mor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter