Advokat Ida Lejon er bistandsadvokat for de tre etterlatte barna etter drepte Stein Håvard Larsen. Alle tre fulgte den første dagen i retten.

- Selvfølgelig er det en belasting for de etterlatte at den tiltalte ikke i større grad bidrar til å belyse saken. Det var selvfølgelig ønskelig fra dem at tiltalte ville forklare seg og det var et håp om at han ville bidra mer. Det kommer jo til å komme fram i saken uansett, men de sitter igjen med viktige spørsmål som hvorfor han ble drept og hvor faren deres er, sier Lejon til iTromsø.

De etterlatte ønsket ikke å uttale seg direkte til media selv.

Les alt fra rettssaken her

Får ikke avslutning

Tross omfattende søk over flere perioder, er det ikke gjort noe funn av liket etter Stein Håvard Larsen.

- De sitter igjen med mange ubesvarte spørsmål, slik som hvorfor, hva skjedde og hvor er han. Å ikke vite dette, og kanskje aldri få vite, gjør at de kanskje aldri vil få en full og hel avslutning av saken. Det er ei stor belastning å være i uvisse, sier Lejon.

Begge drapene som den 50 år gamle mannen står tiltalt for, skal ha skjedd i september 2014.

- Det har gått lang tid, men det har vært ei omfattende etterforskning av to drap. De etterlatte er tilfredse med at politiet har foretatt ei så grundig etterforskning og så mange søk etter faren deres.

Erstatningsspørsmål

Bistandsadvokaten opplyser videre at de vil fremme ei oppreisningserstatning for hver av barna.

- Vi vil fremme et krav på oppreisning på 200.000 kroner hver, som er normen i en slik sak.

Advokat Erik Ringberg er bistandsadvokat for de etterlatte etter Hermod Magne Steinsund. Steinsunds mor har vært til stede i retten mandag, men ønsker ifølge Ringberg ikke å uttale seg til media. Han varsler også et krav om oppreisning på 200.000 kroner til den dreptes mor.