Det forteller tidligere byråd for samferdsel – Britt Hege Alvarstein (Frp) – som har fått gladmeldingen fra regjeringen litt på forhånd.

– Nyheten skal presenteres litt senere i dag, det er en fin gavepakke til Tromsø, sier hun.

Alvarstein er partikamerat med samferdselsminister Ketil Storvik-Olsen – som er avsender av pengene.

Søkte om støtte

Bevilgningen ble gitt med bakgrunn i søknad som ble sendt inn fra kommunen da Alvarstein var ansvarlig byråd, så hun er ekstra glad over pengene.

– De er eksempel på det jeg mener er rett politikk for å få folk til å bruke miljøvennlig transport – nemlig gulrotpolitikk. Vi legger til rette for at folk skal kunne velge, og ikke tvinges, til å velge grønt, sier hun.

Det er totalt 163 millioner kroner som deles ut til gang- og sykkelveier fra regjeringen, og i Troms og Finnmark er det kun Tromsø og Alta som får penger.

– Tilskuddsordningen er et av flere tiltak for å stimulere miljøvennlig transport. I tillegg er det over statsbudsjettet for 2016 satt av 625 millioner kroner til tiltak for gående og syklende på riksveinettet, sier samferdselsmister Solvik-Olsen.

Det er imidlertid vilkår knyttet til støtten – kommunen må legge inn en egenandel på 50 prosent for å få utbetalt pengene.

Flinke i Tromsø

– I Troms var det bare vi som søkte. Ingen andre kommuner har bedt om støtte, sier Alvarstein.

Hun er svært fornøyd med at det blir gitt penger til Tromsø i denne tildelingsrunden.

– Vi i Tromsø er flinke til å bruke miljøvennlig transport, men vi har tidligere ikke fått betalt for det. Derfor er det veldig positivt at regjeringen gir støtte, sier hun.

FORNØYD: Tidligere byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, er glad over pengestøtten fra regjeringen. Foto: Tom Benjaminsen
SYKKELVEI: Tromsø kommune får 7.5 millioner kroner til gang- og sykkelveier. Foto: Trond Sandnes