Fjellheisen er snart klar for nyåpning

De nye gondolene «Isbjørnen» og «Selen» er på plass, og stadig mer av Fjellheisen kan snart sies å være ferdigstillet.

Illustrasjon.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Fjellheisen, Fløya, vinter, bygging, illustrasjon, flyfoto.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

BYTTES UT: Erstatterne for gamle «Selen» og «Isbjørnen» ankom byen før jul, og står foreløpig lagret i påvente av nyåpningen av Fjellheisen. 

FRAKTES MED HELIKOPTER: Alt av sement og utstyr fraktes opp til Fjellheisen med helikopter, og blir tatt imot av personell på toppen. Foto: Fjellheisen 

REVET: Slik så det ut på Fjellheisen i slutten av oktober. Platået ble revet bort, og byggingen av nye fundamenter var i gang. Nå er det bare mindre arbeid på bygget som gjenstår. Foto: Daniel Nyhagen 

nyheter

FJELLHEISEN: I fjor høst gikk gamle «Selen» og «Isbjørnen» sine siste turer langs vaieren til Fjellheisen. Da stengte anlegget for å gjennomføre en omfattende renovering av både heishus og vaier. I tillegg bygges en helt ny terrasse, nye gondoler har ankommet byen, og det kommer endelig en rullestolheis til fjelltoppen.

LES OGSÅ: De nye gondolene til Fjellheisen har ankommet

Som planlagt

– Alt går som planlagt, og vi forventer ikke noen flere uforutsette overraskelser nå. Jeg tror vi har fått de overraskelsene som kunne komme, humrer daglig leder Tom Schreuder i Skips AS Nordfisk, som eier Fjellheisen og Fjellstua.

Prosjektet har nemlig bydd på flere utfordringer underveis, blant annet måtte de lage nye fundamenter på både nedre og øvre stasjon.

Åpner i april

Gjenåpningsdatoen for Fjellheisen har blitt endret flere ganger underveis. Da renoveringen først ble presentert var tanken å holde stengt i fire måneder – fra 1. september til 1. januar. Deretter ble åpningen utsatt til månedsskiftet februar/mars. Nå er imidlertid planen å åpne anlegget i april.

– Vi er litt usikre på åpningen, og vi vil være forsiktig med å gå ut og garantere en konkret dato. Men det blir i april, fortrinnsvis i første halvdel, sier Schreuder.

LES OGSÅ: 54 år med Fjellheisen (krever innlogging)

Mye er klart

Mye er likevel klart – eller nesten klart – på toppen av fjellet. Vaieren på øvre stasjon er ferdig, og på bygget gjenstår det bare småting som gjenstår.

– Vaieren på nedre stasjon må fikses, og så må det ordnes ny trekkvaier, forteller Schreuder.

Gondolene har allerede ankommet byen, og den nye «Isbjørnen» og «Selen» står foreløpig på et lager i påvente av åpningen.

Før Fjellheisen kan åpne for passasjerer må imidlertid de to gondolene klare seg uten gjester i en måned.

– Det er det samme som med fly. Man må kjøre en viss tidsperiode, i dette tilfellet en måned, før det er tillatt å ta med passasjerer på strekningen, sier Schreuder.

LES OGSÅ: Skyhøy trafikkvekst for Fjellheisen