Kvaløyadrapene

Tiltalte erkjente seg ikke skyldig

Da rettssaken om Kvaløyadrapene startet mandag morgen, erkjente den tiltalte mannen seg ikke skyldig.

RETTSSAK: I dag starter rettssaken der en mann er tiltalt for å ha drept to menn i september 2014. Her er politiadvokat Lars Fause i rettssalen.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Kvaløyadrapene
 • 23. september 2014 ble Hermod Magne Steinsund (48) funnet skutt og drept i en bolig på Kvaløysletta.
 • Under etterforskningen av drapet ble Stein Håvard Larsen (45) meldt savnet. Kriminaltekniske funn i den tiltaltes leilighet ga politiet mistanke om at Larsen også var blitt drept.
 • Begge avdøde bodde i samme leilighetshus.
 • 24. september 2014 ble den nå tiltalte mannen siktet for drapet på Steinsund. Omtrent en måned etter ble samme mann siktet for drapet på Larsen.
 • 15. september 2015 ble det tatt ut tiltale mot mannen for begge drapene.
 • Hovedforhandlingene starter i Nord-Troms tingrett 1. februar og det er satt av tolv dager til rettssaken.
 • Rettens administrator: Elisabeth Lund
 • Aktor: Førstestatsadvokat Lars Fause
 • Forsvarere: Ann Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland
 • Bistandsadvokater: Erik Ringberg og Ida Lejon
 • Prosedyre: Forsvarere ba om mannen frifinnes for begge drap. Aktor ba om 21 års forvaring.
 • Dom: Mannen ble i Nord-Troms tingrett dømt til 21 års forvaring for begge drapene.
 • Anke: Dommen var anket til Hålogaland lagmannsrett. Saken har oppstart der 5. september.
 • Nye forsvarere: I lagmannsretetn har mannen to nye forsvarere: Svein Kristian Wikstrøm og Lars-Petter Liland.
 • Lagmannsrettens administrator: Monica Hansen Nylund
 • Det er satt av ti dager til saken i Hålogaland lagmannsrett
 • Lagretten: Består av elleve lagrettemedlemmer, seks kvinner og fem menn.

Forsvarerne Ann Turid Bugge og Aasmund Olav Sandland. Bak står politioverbetjent Elisabeth Wahlin.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

DOBBELTDRAP: Dobbeltdrapet i Blomliveien på Kvaløysletta inntraff i september i fjor. 1. februar starter rettssaken mot den tiltalte tromsømannen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

TINGHUSET: Mandag startet rettssaken mot den 50 år gamle mannen som står tiltalt for drapene på Hermod Magne Steinsund (48) og Stein Håvard Larsen (45) på Kvaløya i september 2014.

Den tiltalte mannen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen.

Les alt fra rettssaken her

30 vitner

Det er en omfattende bevisførsel som skal legges fram i saken og vitnelisten teller over 30 personer. Blant dem som skal forklare seg i retten, er en patolog som vil redegjøre for obduksjonen, spesialister på skytevåpen som skal redegjøre for det antatte drapsvåpenet, utrykningsleder fra Kripos og en spesialpsykolog og to rettspsykiatriske sakkyndige som skal redegjøre for tiltaltes psykiske tilstand.

Påstand om forvaring

Den tiltalte mannen ble pågrepet etter at Hermod Magne Steinsund (48) ble funnet drept i en bolig på Kvaløysletta i september 2014. Under etterforskningen av drapet ble Stein Håvard Larsen (45) meldt savnet. Politiet fattet mistanke om at Larsen også var blitt drept. Det er blitt gjennomført flere omfattende søk, men liket av Stein Håvard Larsen er ikke funnet.

Den tiltalte mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen.

Av tiltalen kommer det fram at påtalemyndigheten har tatt forbehold om påstand om forvaring.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter