Tre Tromsø-hoteller blant de 25 beste i Norge

Reisenettstedet Tripadvisor har kåret de 25 beste hotellene i Norge. På listen finner vi tre hoteller i Tromsø.

TRE TROMSØ-HOTELLER BLANT TOPP 25: Som syvende beste hotell i Norge finner vi Tromsø-hotellet Clarion Collection Hotel With. Etterfulgt av Clarion Hotel The Edge på 13. plass og Sommarøy Arctic Hotel på 21. plass på Trip Advisors liste over de 25 beste hotellene i landet.  Foto: Isabel Mortensen

STRÅLENDE FORNØYD: Inger-Helén Hjemvoll, hotelldirektør for Clarion Collection Hotel With og Clarion Collection Hotel Aurora. 

THE EDGE: Et av byens nyeste hoteller ligger på 13. plass på Trip Advisors liste. 

VIKTIG FOR BYEN: Hotelldirektør på Clarion Hotel The Edge, Øyvind Alapnes. 

GOD MARKEDSFØRING: Plasseringen på listen har stor betydning markedsføringsmessig, forteller daglig leder ved Sommarøy Arctic Hotel, Bengt Larsen.   Foto: Privat

nyheter

Som syvende beste hotell i Norge ligger Tromsø-hotellet Clarion Collection Hotel With. Hotellet i Sjøgata er også ranket som det beste av 19 hoteller i Tromsø.

Hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll legger ikke skjul på at utmerkelsen hos Tripadvisor henger høyt.

– Vi er fantastisk glade. Dette betyr mye for oss. Vi har ligget på førsteplass over hotellene i Tromsø lenge, og vi ser at dette har betydning for at folk velger oss ettersom folk på reise ofte sjekker Tripadvisor, sier Hjemvoll.

LES OGSÅ: NM ga millioninntekt for byens næringsliv

Verdsetter god service

Hotellet har 1.040 anmeldelser på Tripadvisor, hvorav 617 av vurderingene fra de reisende er i kategorien «ypperlig».

- Det er veldig artig, fordi vi ikke er det nyeste eller mest fancy hotellet, men vi har et veldig godt personale og god service.

Hotellet har tidligere vært på listen over de 25 beste hotellene i Norge, men ikke så høyt oppe som 7.-plassen det nå har fått, forteller hotelldirektøren.

– Gjestenes anmeldelser på Tripadvisor er deres vurdering av verdien hotellet har for dem. Jeg tror det er menneskene hos oss som har gjort at vi vurderes så høyt. I tillegg til at vi byr på kaffe og vafler, gratis kveldsmat og en god beliggenhet, sier Hjemvoll.

LES OGSÅ: Tidlig nordlyssesong fører til hotellrekorder

På 13. plass

Hotellet i Sjøgata er ikke det eneste i Tromsø som utmerker seg på landsbasis. Seks minutters gange lenger sør i sentrum finner vi Norges 13. beste hotell ifølge Tripadvisor, nemlig Clarion Hotel The Edge i Kaigata.

– Det betyr utrolig mye for oss at vi kan ligge så høyt på lista etter så kort tid, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes, som viser til at 2015 var deres første hele driftsår.

Hotellet, som åpnet i mai 2014, har tidligere fått utmerkelser for å ha et av landets beste hotellfrokoster, vunnet prisen for «Årets nye hotell» i Choice-kjeden, blitt anbefalt av den britiske avisa The Times, samt vært nominert til publikumsprisen «Årets hotell».

Utmerkelsen fra Trip Advisor er likevel noe av det Alapnes er mest stolt over.

– Tidligere er det en jury som har kåret oss, mens nå er det gjestene selv som har bedømt hotellet. Det aller viktigste for oss er at de er fornøyde og at de anbefaler oss videre. Alle bruker Trip Advisor. Det er den mest brukte søkekanalen for hoteller.

LES OGSÅ: Tromsø-hotell prøver seg på Airbnb

Viktig for turistbyen

Han tror hotellets design og arkitektur har bidratt til gode vurderinger fra gjestene.

– Vi har også en stor lobby som gjestene liker. Men den største verdien er serviceopplevelsen og hvordan gjestene føler at de blir tatt imot, sier Alapnes.

At tre av hotellene i Tromsø nå er inne på listen over landets 25 beste, mener Alapnes er et tegn på at Tromsø leverer et bra produkt.

– Det er spesielt viktig når Tromsø er en så viktig turistby. Vi ser at flere internasjonale gjester har funnet oss på Trip Advisor, og det er bra for Tromsø by at flere av hotellene leverer et så bra produkt at flere velger å komme hit. Det betyr mye at det totale produktet er bra, sier hotelldirektøren.

LES OGSÅ: Nominert til «Årets hotell»

Nummer 21 på lista

Det tredje Tromsø-hotellet på Trip Advisors liste er Sommarøy Arctic Hotel som ligger på 21. plass.

Daglig leder Bengt Larsen forteller at hotellet allerede har fått flere bestillinger etter at listen ble kjent.

– Markedsføringsmessig har dette stor betydning for oss, spesielt rettet mot utlandet. Vi har allerede fått bestillinger fra England etter at listen ble publisert.

– Alle bruker Trip Advisor når de skal bestille hotell. Det handler om service, god mat, om å levere varene og ta vare på gjestene. Dette er en anerkjennelse for de ansatte, sier Larsen om hvorfor han tror hotellet, som åpnet dørene for snart nøyaktig 15 år siden, har fått innpass på listen.