Det var rundt klokken 15.00 i dag at Sandra Ragna Grønning Knudsen hørte ropene om hjelp. Hun så ut vinduet og så at skoleeleven lå og ropte på hjelp i en snøhaug rett utenfor huset hennes i Antenneveien i Hamna.

- Jeg så at han satt fast og kastet på meg klærne for å få dratt ham ut. Han var på tur hjem fra skolen, og hadde klatret opp på baksiden av snødeponiet og satt seg fast. Brøytebilen hadde kommet samtidig og nesten begravd ham. Da jeg kom meg ut, klarte han selv å rive løs foten, selv om skoen ennå satt igjen i snøen, og akkurat da kom det et nytt lass med snø, forteller Knudsen, som mener det kunne gått langt verre dersom gutten ikke selv hadde kommet seg løs:

- Han lå og hylte om hjelp, legger hun til.

LES OGSÅ (FOR ABONNENTER): - Snøhuler i veikanten er dødsfeller

Ringte foreldrene

Tromsø-kvinnen tok med seg gutten inn til seg og ringte foreldrene.

- Han bor i nærheten, men kunne ikke gå hjem uten sko. Han var helt fra seg, forklarer hun.

En knapp halvtime senere ble gutten plukket opp av faren og tatt med hjem.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med foreldrene til gutten, men har ikke lyktes. Knudsen reagerer imidlertid på at entreprenøren som brøytet ikke så seg ordentlig for.

- Gutten kunne blitt liggende under snøen og ikke fått til å rope etter hjelp. Deponiet er veldig høyt, og man burde sjekke at det ikke er noen bak det før man begynner å kjøre snø dit, sier hun.

Flere reagerer

Faren til Sandra Ragna Grønning Knudsen, Børge Knudsen, la i kveld ut en Facebook-post i gruppen «Kor heldig at vi havna i Hamna» hvor han advarer foreldre mot måten det brøytes på.

«Utrolig at de tør å brøyte når de ikke ser et dugg av hva som skjer på andre siden av snøfjellet. Jeg håper vedkommende ser dette, og tar det til etterretning,» skriver han.

Under posten kommenterer flere av Hamna-beboerne at de er misfornøyde med måten det brøytes på i bydelen.

- Jeg bor i Fembøringen og synes han som brøyter holder altfor stor fart inne i boligfeltet, skriver en.

- Helt enig, jeg har sittet med hjertet i halsen flere ganger, svarer en annen.

En annen beboer viser til at både husvegger og parkerte biler ved flere anledninger har blitt truffet av isklumper.

- Det er et under at ingen har blitt skadet, men jeg frykter at det vil skje. Jeg tør nesten ikke la ungene leke ute alene lenger, skriver hun.

Ikke hørt noe

Det er Liland Entreprenør AS som har ansvaret for brøytingen i det aktuelle området hvor gutten ble sittende fast.

- Vi har ikke hørt noe om hendelsen, men jeg er lettet over at det gikk bra med barnet, sier maskinfører Lars Liland.

Han forteller at det er vanskelig å kommentere saken, da de ikke kjenner til den, men sier at hendelsen vil bli tatt opp og at selskapet vil gå gjennom rutinene sine.

Det er ikke Liland som har ansvaret for brøytingen i Fembøringen.

Snøhaugen er svært høy, og Sandra Ragna Grønning Knudsen synes det er rart at de som brøyter ikke sjekker om det er barn som leker der når de brøyter. Foto: Tobias Stein Eilertsen