Kvaløyadrapene

Døde av skuddskader – ikke utsatt for ytterligere vold

Rettsmedisiner Lars Uhlin-Hansen forteller i retten at Magne Hermod Steinsund ikke var utsatt for vold utover skuddskadene. To av de tre skuddene Steinsund ble utsatt for var dødelige.

FUNNET DREPT: Politiet startet en omfattende drapsetterforskning etter at Hermod Magne Steinsund (48) ble funnet skutt og drept i sin egen leilighet 23. september i 2014.   Foto: Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix

nyheter

TINGHUSET: Tirsdag fortsatte hovedforhandlingene i Nord-Troms tingrett hvor en mann (50) står tiltalt for drapene på Magne Hermod Steinsund og Stein Håvard Larsen.

LES OGSÅ: Tiltalte erkjente seg ikke skyldig

Ingen annen vold

Rettsmedisiner Lars Uhlin-Hansen avsluttet i dag sin forklaring av obduksjonen av Steinsund for retten. Dødsårsaken er omfattende skader i brystorganer og hodet som følge av de tre skuddene, og det ble ikke påvist andre skader eller tegn til vold.

LES OGSÅ: Politiets teori: Rømte med bussen minutter etter drapet

Dødstidspunktet

Uhlin-Hansen anslår dødstidspunktet til mellom klokken 18.00 den 22. september, og 06.00 den 23. september. Steinsund ble funnet skutt og drept 23. september og politiets teori er at han ble drept omtrent klokken 19.50 kvelden før.

Les alt fra rettssaken her.

Forsvarer Ann Turid Bugge stilte i retten spørsmål ved hvorvidt rettsmedisinerne kjente til politiets teori om dødstidspunktet da de anslo tidspunktet, men det avkreftet Uhlin-Hansen.

Uhlin-Hansen understreker at å beregne dødstidspunkt er komplisert og at metodene er forbundet med stor usikkerhet.

LES OGSÅ: Tiltalte oppbevarte antatt drapsvåpen hjemme

Dødelige skudd

Aktor Lars Fause stilte spørsmål om hvilke av de tre skuddene som førte til døden, eller om det var en kombinasjon av de tre.

Uhlin-Hansen understrekte at både det ene skuddet i brystet og skuddet i hodet hver for seg ville ført til en umiddelbar død.

Tilbake til åstedet

Etter gjennomgang fra den sakkyndige og kriminalteknikerne, skal retten på åstedsbefaring.

LES OGSÅ: Barna til drept mann håper på svar i retten

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter