TINGHUSET: Tirsdag fortsatte hovedforhandlingene i Nord-Troms tingrett hvor en mann (50) står tiltalt for drapene på Magne Hermod Steinsund og Stein Håvard Larsen.

Ingen annen vold

Rettsmedisiner Lars Uhlin-Hansen avsluttet i dag sin forklaring av obduksjonen av Steinsund for retten. Dødsårsaken er omfattende skader i brystorganer og hodet som følge av de tre skuddene, og det ble ikke påvist andre skader eller tegn til vold.

Dødstidspunktet

Uhlin-Hansen anslår dødstidspunktet til mellom klokken 18.00 den 22. september, og 06.00 den 23. september. Steinsund ble funnet skutt og drept 23. september og politiets teori er at han ble drept omtrent klokken 19.50 kvelden før.

Les alt fra rettssaken her.

Forsvarer Ann Turid Bugge stilte i retten spørsmål ved hvorvidt rettsmedisinerne kjente til politiets teori om dødstidspunktet da de anslo tidspunktet, men det avkreftet Uhlin-Hansen.

Uhlin-Hansen understreker at å beregne dødstidspunkt er komplisert og at metodene er forbundet med stor usikkerhet.

Dødelige skudd

Aktor Lars Fause stilte spørsmål om hvilke av de tre skuddene som førte til døden, eller om det var en kombinasjon av de tre.

Uhlin-Hansen understrekte at både det ene skuddet i brystet og skuddet i hodet hver for seg ville ført til en umiddelbar død.

Tilbake til åstedet

Etter gjennomgang fra den sakkyndige og kriminalteknikerne, skal retten på åstedsbefaring.