Mann svindlet folk med falske annonser

Mannen solgte blant annet iPhone, drone og datamaskiner, men da kundene betalte, fikk de aldri levert varene.

ERSTATNING: En mann må betale 16.100 kroner i erstatning til åtte personer etter at han svindlet dem på blant annet nettstedet finn.no. Foto: Gudrun Gulldahl 

nyheter

En mann på 22 år, som er bosatt på Østlandet, er dømt til å betale over 16.000 kroner etter at han svindlet flere personer på blant annet nettstedet finn.no. Han må også sone en straff på 21 dager i fengsel som følge av overtredelsen.

Av de omlag 16.000 kronene, så går 12.100 kroner til erstatning til totalt syv personer.

LES OGSÅ: Svindlet Nav for over 10 millioner kroner

Gjeld

Mannen sto tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 270 første ledd etter at han i en periode fra desember 2014 til juli 2015 opprettet falske salgsannonser. Mannen utga seg for å ha blant annet billetter til «The Gathering», en iPhone, datamaskin og drone som han ønsket å selge. I tillegg sto han også tiltalt for å ha stjålet diesel fra en bensinstasjon i Alta.

Den tiltalte forklarte i retten at den ene personen som overførte penger til ham skyldte han penger. Derfor ble ikke varen utlevert til ham. Dette er noe retten ikke fester lit til.

LES OGSÅ: Tromsømann dømt for grovt bedrageri

Erstatning til åtte personer

Totalt er det syv personer som ble svindlet av mannen, og retten finner det bevist utover rimelig tvil at mannen handlet med vinnings hensikt overfor samtlige. Beløpene han må betale tilbake til de fornærmede svarer til det mannen fikk betalt for varene han utga seg for å selge.

Vedkommende må også betale tilbake 500 kroner til bensinstasjonen i Alta.

På grunn av mannens økonomiske situasjon dømmes han ikke til å betale saksomkostninger.