Tirsdag ettermiddag var det et to timer langt møte på rådhuset der Bjørn Eiendom, administrasjon og politikere fra kommunen var samlet for å diskutere Bjørnstrand-planene på Stakkevollveien.

– Det var et godt møte der vi fikk presentert vårt syn på saken, sier Eric Lawrence Wiik, styreleder i Bjørn Eiendom.

Beslutning torsdag

Torsdag tar byrådet sin endelige beslutning om planene skal legges ut til offentlig ettersyn – til tross for at administrasjonen har vendt tommelen ned for dette.

– Jeg tør ikke ha noen formening om hva utfallet blir. Jeg håper vi har nådd fram med vårt budskap, sier Wiik.

– Hva skjer da med prosjektet?

– Da skjer det ikke noe.

– Og planene på Bjørnstrand?

– Vi kan ikke begynne helt på nytt igjen.

– Demokrati koster

Selv om håpet er lite, mener Wiik at prosjektet fortjener en offentlig høring.

– Man har ingenting å tape med en offentlig høring. Det kan kun opplyse saken. Jeg innser at demokrati koster, men i slike tvilssaker mener jeg at en offentlig høring er det eneste riktige. Vi har brukt mye ressurser på dette prosjektet over flere år, sier Wiik.

For styrelederen i Bjørn Eiendom mener prosjektet er akkurat hva Tromsø trenger.

– Det er 500 leiligheter i et område der man ønsker å bygge. Det er perfekt beliggenhet som er gunstig for miljøet og vil bidra til en bilfri hverdag. Det handler om hva vil folk i Tromsø, og det mener jeg at de bør få en mulighet til å mene noe om. Kommunen har ingenting å tape på det, og byen har alt å vinne på det, sier han.

Fornøyd byråd

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap), inviterte til møtet.

– Jeg synes det var et veldig givende møte. Utbyggeren fikk presentert sitt syn på saken, mens fag fikk presentert sine vurderinger. Byutviklingssjefen har gjort sine faglige vurderinger uten noe politisk påvirkning. Det styrker det faglige arbeidet uten politisk press. I denne saken er det mye skjønn ute og går, derfor er jeg veldig glad for å få presentert begge siders syn på saken, sier Ramberg.

LES OGSÅ: Bærekraftig byutvikling på Bjørnstrand

Hun vil ikke spekulere i utfallet av torsdagens møte.

– Vi ba om dette møtet for å få bedre grunnlag, og det har vi nå, men jeg kommer ikke til å ta saksbehandlingen i avisen før det har vært i byråd. Vi er i hvert fall blitt klokere, og det er jeg glad for, så presenterer vi utfallet i vedtaksmøtet torsdag 4. februar, sier Ramberg.

HØYHUS: Bjørnstrand-prosjektet sett fra vest mot øst. Seks blokker i 12 og 14 etasjer er planlaget ytterst ved sjøkanten. Illustrasjon: Bjørn Eiendom
HILSTE: Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, takker utbyggerne for møtet. Foto: Tobias Stein Eilertsen
PRESENTERTE: Styreleder Eric Lawrence Wiik i Bjørn Eiendom er forsiktig optimist med tanke på å få en offentlig høring for planene på Bjørnstrand på Stakkevollveien. Foto: Tobias Stein Eilertsen Foto: Tobias Stein Eilertsen