Rådhuset: Sollund har fulgt debatten om seksuell trakassering som ble satt i gang da Caroline Grønnbekk (26) lørdag fortalte om sine opplevelser i iTromsø.

– Jeg har lest artiklene med stor interesse og synes dette er en utrolig viktig sak som ikke skal forbigås i stillhet, sier Sollund.

Ta til motmæle

– Jeg mener det er viktig at vi menn tar til motmæle mot seksuell trakassering. Både i den offentlige debatten, men også når vi ser det skje, sier han.

LES OGSÅ: Caroline (26) takkes for sin åpenhet

Sollund understreker at dette nok er et problem som er størst for kvinner, men at man ikke må glemme at også menn utsettes for seksuell trakassering.

– Jeg har heldigvis ikke opplevd det selv, men jeg har hørt flere historier om det. Dessuten tror jeg mange menn som seksuelt trakasseres opplever at det er et stigma rundt det, sier han.

– Grip inn

Han oppfordrer nå folk til å heve stemmen.

– Ser man seksuell trakassering, bør man gripe inn, si det er ugreit, og støtte kvinner eller menn som sier ifra. Jeg har selv vært i situasjoner der jeg har tatt til motmæle og sagt at en oppførsel var over streken. Det er ubehagelig å si ifra, men man må ikke la noen krysse grenser bare fordi det er lettere enn å si ifra, mener han.

LES OGSÅ: – Vi må sørge for at dette blir et tema i skolen

Han mener alle har et ansvar i å si ifra om ukultur.

– Enten det er gjennom den offentlige debatten, ved lunsjbordet, til ungene sine eller til kollegaene sine. Det er en felles jobb.