I dag ble det kjent at DNB økser 59 av de totalt 116 kontorene de har i landet i dag. Det er også besluttet å nedbemanne, noe som innebærer at 600 ansatte mister jobben.

Grunnen til kuttene, er ifølge konserndirektør Trond Bentestuen, at banken er nødt til å omstille seg endret kundeatferd hos nordmenn.

Vil kutte 11 ansatte

Torsdag ettermiddag ble det gjennomført allmøter med de ansatte i kontorer over hele landet. Tromsø-kontoret er ikke ett av de 59 som skal legges ned, men det skal kuttes i antall ansatte.

- Vi skal bli færre ansatte i Tromsø, og har som mål å gå fra de 29 ansatte vi har per dags dato til 18 stykker. Det er imidlertid ikke korrekt at de mister jobben. Dette er en omstillingsprosess, og vi har ikke sagt opp noen. Vi vil satse på frivillige løsninger, som sluttpakker, sier banksjef i DNB Tromsø, Martin Wangberg.

Selv om banksjefen avviser at 11 ansatte "mister jobben", var deet ifølge Wangberg en alvorstynget gjeng som i ettermiddag mottok nyheten.

- Det er et tungt budskap å komme med, men det ble tatt med fatning, sier han.

Wangberg forteller at de sikter mot å være ferdig med omstillingen innen mai måned.

- Tung stemning

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med regionstillitsvalgt i Nord-Norge, Tone Ridderseth, men har ikke lyktes.

Til Nordlys sier Ridderseth at stemningen var tung på allmøtet.

Det ble veldig stille i rommet. Vi har lenge vært forberedt på at noe ville skje, men ingen har visst helt hva som var i vente. Nå skal folk hjem og fordøye dette, så regner jeg med at vi vil snakke mer sammen i morgen, sier Ridderseth til avisa.

- Det var ventet at man ville redusere antallet lokalkontor, men det kom som en overraskelse at man samtidig skal kutte i antallet ansatte ved de kontorene som er igjen. Det er kontor som tjener penger, sier Jørn Kvilhaug, nestleder i finansforbundet i DNB, til iTromsø.

Kvilhaug, som var til stede på allmøtet i Tromsø, beskriver også stemningen som trykket.

Han forteller at de tillitsvalgte stemte mot kuttforslagene i både samarbeidsutvalget og styret, men at konsernledelsen likevel valgte å gjennomføre kuttene.

- Vi har hele veien vært tydelige på at vi ikke vil akseptere oppsigelser. Vi har virkemidler for å kunne gjennomføre dette på frivillig basis, men å gjøre det på tre måneder tror jeg blir svært vanskelig. Den omstillingsprosessen ledelsen har lagt opp til er altfor omfattende og skjer i altfor stor fart, kommenterer Kvilhaug.

Banksjef Martin Wangberg satser på å løse nedbemanningen gjennom frivillige ordninger, som sluttpakker. Foto: RENATE PETTERSEN