Uvisst om kjøringen var lovlig

Turist (60) døde i skuterulykke

Politiet etterforsker om Malangen Resort hadde lov til å benytte persontransport langs traseen som ble brukt under utflukten.

ETTERFORSKER: Politiet undersøker nå om Malangen Resort hadde anledning til å benytte seg av løypa de kjørte på da en 60 år gammel mann døde som følge av en skutervelt. Illustrasjonsfoto: Tina Eilertsen 

ETTERFORSKNINGSLEDER: Katrine Grimnes leder etterforskningen rundt bruken av den aktuelle løypetraseen i Malangseidet. Foto: Fredrik Kampevoll 

nyheter

For tre uker siden døde en 60 år gammel østerriker i en skuterulykke da han var en del av et turfølge i regi av Malangen Resort. Mannen veltet på skuteren og ble kastet inn i et tre. Han døde på stedet.

– Selve ulykken er ferdig etterforsket, og vi har ikke mistanke om straffbare forhold knyttet til selve hendelsen. Det er konkludert med at dette var en ulykke, sier Katrine Grimnes, etterforskningsleder hos lensmannen i Målselv, Bardu og Balsfjord.

LES OGSÅ: Reagerer på sommerstengt hotell

Malangen Resort

Skuterfølget på 11 personer pluss guide og reiseleder var på tur i regi av Malangen Resort.

Politiet har opprettet en sak parallelt med ulykken, for å finne ut av om Malangen Resort hadde anledning til å bruke løypetraseen til persontransport.

Malangen Resort fikk i 2015 dispensasjon for å kjøre snøskuter opp til hytta, men denne dispensasjonen ble senere opphevet av Fylkesmannen i Troms. Malangen Resort klaget på opphevelsen, men fikk ikke medhold fra Miljødirektoratet.

Det finnes imidlertid en lovhjemmel som sier at man har tillatelse til å bruke snøskuter for å frakte utstyr og lignende til et etablert turistanlegg som ligger langt unna brøytet vei.

LES OGSÅ: Tilbragte bryllupsnatta på sofaen

Stridens kjerne

– Striden står på forståelsen av regelverket rundt lovligheten av å bruke denne løypa til persontransport. Vi jobber nå med å få klarhet i om de hadde tillatelse til å kjøre på denne strekningen, sier Grimnes.

Politiet har gjennomført flere avhør i saken, blant annet med Eirik Tannvik, daglig leder ved Malangen Resort. Grimnes vil ikke kommentere hva som har kommet fram i avhørene.

– Vi har fortsatt noen vitner igjen som skal avhøres, sier hun.

Politiet har gitt Malangen Resort beskjed om at løypa ikke skal benyttes mens saken etterforskes.

– Har det vært spørsmål om lovlighet rundt skuterutleie?

– Det har ikke vært et tema ennå, men det kan bli en del av saken på et senere tidspunkt, sier Grimnes.

Det er ikke lagt ned noen utleienekt av snøskutere, legger hun til.

Saken skal være ferdig etterforsket om cirka to uker.