SENTRUM: Hotellet i sentrum har siden oppstarten i 1971 etablert flere utesteder som har blitt kjente navn i bybildet, slik som Yonas og Rorbua. Fram til i 2005 holdt den kjente nattklubben Charlys til på hotellet. Nå har Radisson Blu valgt å gjenåpne en bar og restaurant under akkurat dette navnet.

– Vi ønsker å reetablere et sted for både hotellgjester og Tromsø-folk. Her er det bort med hvite duker. Istedenfor satser vi mer på en lun og koselig stemning, sier administrerende direktør på Radisson Blu Hotel i Tromsø, Dag Høybakk.

Tar tilbake Charlys

Fram til i fjor høst het hotellrestauranten Aurora. I desember startet de arbeidet med å renovere lokalet. Da hotellet skulle omdøpe restauranten, fant de ut at de ville ta i bruk et navn som flere tromsøværinger kjenner godt til.

– Vi ville ta tilbake Charlys. Det blir ikke et dansested slik som det gamle Charlys var, men en restaurant som også har en mindre bar, sier Høybakk.

I en del av lokalet skal man kunne reise tilbake i tid. Der vil de med jevne mellomrom rydde plass til et dansegulv. Man vil også kunne spise noen av de kjente rettene som Charlys serverte før i tiden.

– Charlys var kjent for «husets plankestek», og den har vi tatt tilbake, sier restaurantsjef Kent-Are Jakobsen.

Oppgradering

Radisson Blu Hotel startet i høst renoveringen, og til våren fortsetter de med å skifte fasaden på hotellets vestre del.

– Vi skal også bygge ny lobby, sier Høybakk.

Han forteller at det er nødvendig å oppgradere hotellet.

– Mange mener at det ikke er lenge siden vi renoverte sist, men det er jo faktisk 10 år siden. Nå er det på tide at vi tar en ny runde og frisker opp hotellet, sier hotelldirektøren.