Reagerer på at bombetrusler ikke tas seriøst

Stortingspolitiker Kent Gudmundsen (H) mener bombetruslene må bli tatt mer alvorlig.

Denne meldingen dukket opp på det sosiale nettverket Jodel.  

SKUFFET: Kent Gudmundsen (H) mener politiet bør gjøre mer for å straffe de som kommer med bombetrusler. 

nyheter

I formiddag ble Tromsdalen videregående skole evakuert som følge av en bombetrussel. Breivika videregående skole også fikk inn melding om bombe. Sistnevnte sak ble lagt død fordi politiet mente det ikke var en reel trussel, men stortingspolitiker Kent Gudmundsen (H) mener dette blir feil.

– Jeg er opptatt av at man skal ha nulltoleranse på slike saker. Vi må slå hardt ned på det for å sende et signal om at det ikke er akseptabelt, sier Gudmundsen, som tidligere var fylkesråd for utdanning.

– Trist

Han mener terskelen er blitt lavere for å komme med trusler de siste årene.

– Vi lever i et åpent samfunn der alle kan ytre seg, men slike type trusler kan ha enorme konsekvenser. I det siste har det blitt en økende grad av slike saker, noe som er veldig trist, uttaler Gudmundsen.

Juridisk vanskelig

Politistasjonssjef Morten Pettersen sier det er vanskelig å straffe noen i saker der truslene er vage.

– Det er noen vurderinger vi må gjøre når vi bestemmer oss for å forfølge en slik sak eller ikke. Blant annet må man gjøre en vurdering på om det er juridisk grunnlag for straffeforfølgelse, sier Pettersen, som påpeker politiet tar truslene seriøst.

– Vi valgte å legge saken på Breivika død fordi det ikke var noen reel trussel, men selvfølgelig tar vi disse sakene alvorlig, konstaterer han.