Ordfører Aarbakke sier ja til samisk utfordring

Ordfører Jarle Aarbakke (Ap) stiller gjerne i samekofte to ganger denne helgen.
nyheter

I fredagens «Intervjuet» i iTromsø (for abonnenter) fortalte Sauli Guttorm, Tromsø sameforenings leder, at han gjerne ville se ordfører Jarle Aarbakke (Ap) i samekofte under feiringen av samefolkets dag. Aarbakke forteller til iTromsø at han ser fram til å bære plagget i helgen.

– Siden jeg ble ordfører i midten av oktober har jeg sett fram til en anledning til å bære samekoften, som er en gave til Tromsøs ordfører. Lørdag er anledningen der, så da blir det samekofte og ordførerkjede, sier Aarbakke.

LES OGSÅ: Dette skjer på samenes nasjonaldag

Oversatt tale

Det blir første gang han kler seg i det tradisjonelle plagget. Han ser fram til å feire samefolkets dag.

– Talen jeg skal holde på rådhuset er oversatt til samisk. Jeg skal holde talen på norsk, men den skal oversettes til samisk fordi jeg har en stor respekt for det samiske språket, sier Aarbakke.

SE VIDEO: Lunsjjoik med rap på menyen

Har feiret før

Han har mange ganger tidligere feiret samefolkets dag som rektor på Universitetet i Tromsø.

– Du skal ikke se bort ifra at jeg kler meg i samekofte også på søndag under feiringen, sier Aarbakke.