I går, torsdag, ble det ringt inn en bombetrussel rettet mot Tromsdalen videregående skole fra en telefonkiosk i Tromsø sentrum. Skolen ble evakuert og gjennomsøkt uten bombefunn, men politiet leter fortsatt etter vedkommende som ringte inn trusselen.

– Vi har gjort ganske omfattende undersøkelser rundt telefonkiosken det ble ringt fra. Vi har blant annet avhørt og sjekket ut folk som har vært i nærheten av den i løpet av dagen, samt tatt DNA-prøver av telefonen, forteller leder for politiets etterforskningsenhet Yngve Myrvoll.

Tviler på pågripelse

Han frykter at de ikke vil kunne pågripe noen med mindre DNA-prøvene gir noen svar.

– Slik det står nå er vi avhengige av noen konkrete tips eller et positivt svar på DNA-prøvene for å kunne pågripe noen, forteller Myrvoll.

Politiet har også gjennomgått overvåkingskameraene i området uten å finne noe mistenkelig.

– Dessverre er det ingen av kameraene som peker mot telefonkiosken, så vi har kun brukt opptakene til å identifisere potensielle vitner, opplyser Myrvoll.

Breivika-sak henlagt

Trusselen som kom mot Breivika skole kort tid etterpå gjennom applikasjonen «Jodel» er nå henlagt, til tross for at politiet fant ut hvem vedkommende var.

– Vi har vært i dialog med personen og konkludert med at det ikke er nok til å straffeforfølge vedkommende, konstaterer Myrvoll.

INGEN PÅGRIPELSE: Etterforskninssjef Yngve Myrvoll sier det skal mye til for at de får pågrepet en person for truslene. Foto: Marius Hansen