Kom fra Østerrike for å oppleve Samefolkets dag

Vintermarkedet på Stortorget var en populær attraksjon under feiringen av Samenes nasjonaldag.

FORNØYD: Anders Bongo var veldig fornøyd med årets oppmøte på vintermarkedet. 

KAFFEKOS: Venninnene Johanne Enziengen og Christina Hofer koste seg med en kopp kaffe i den varme lavvoen. 

STILTE UT: Selger Tor-Ivar Morsund fra Biltrend fikk vist fram snøscootere. 

POPULÆRT: Snøscooterne var en populær attraksjon under vintermarkedet. 

nyheter

Mange hadde tatt turen til sentrum og Stortorget for å oppleve Samefolkets dag. Blant dem var Johanne Enziengen og Christina Hofer som hadde reist helt fra Østerrike for anledningen.

– Vi kom i hovedsak for å se nordlyset, men dette var også veldig morsomt å få med seg. Vi hørte om feiringen i fjor og planla dermed turen slik at vi fikk den med oss, forteller Christina Hofer, som sammen med venninnen koste seg med varm kaffe i lavvoen på Stortorget.

LES OGSÅ: Disse søstrene er Norges beste lassokastere

Solgte reinkjøtt

Anders og Marit Bongo var også tilreisende, men kom ikke lengre enn fra Kautokeino. I en årrekke har de hatt en bod under markedet, der de selger reinsdyrkjøtt og «duodjio»; tradisjonell samisk kunsthåndverk.

– Det har vært en god del folk her i år, men det er ikke godt å si om det er flest samer eller turister, sier Anders Bongo og ler.

LES OGSÅ: Aarbakke tar samisk utfordring på strak arm

Viste fram scooter

En annen populær attraksjon under vintermarkedet var Biltrends snøscootere og snøfresere. Selger Tor-Ivar Morsund sier det i hovedsak fungerer som et utstillingsvindu og ikke en butikk.

– Vi er her for å skape interesse og vise fram produktene våre. Noen av dem som kommer hit er entusiaster, mens de fleste bare vil se på scooterne, forteller Morsund.