Konkurrerer om divisjonsplass

Denne helgen konkurrerer Tromsø Brass i NM for brassband i Bergen.

TRADISJON: Tromsø Brass har i en årrekke konkurrert i NM for brassband. For dem er det årets høydepunkt.  Foto: Privat

nyheter

Denne helgen er det samlet rundt 2.000 messingblåsere og slagverkere i Grieghallen i Bergen i anledning NM for brassband. Der deltar også Tromsø Brass, som i helgen konkurrerer i 2. divisjon mot 13 andre brassband.

- Det er utrolig spennende. For oss er dette årets høydepunkt, sier korpsets leder, Nina Therese Bakke.

LES OGSÅ: Flere samiske Tromsø-artister til Festspillene i Nord-Norge

Konkurrert i årevis

Brassbandet har konkurrert i NM siden starten av 90-tallet og har ligget i 2.divisjon de siste syv årene. I går hadde de sin fremføring i Grieghallen.

- Vi spilte Robert Simpsons "Energy". Stykket inneholder et vidt spekter av stemninger og tekniske prøvelser, både for musikanter og for publikum, sier korpsets leder, Nina Therese Bakke, som selv spiller eufonium.

Hvert korps får en fremføring på inntil 12 minutter, og deretter skal de rangeres av en jury bestående av profesjonelle musikere med særlige kvalifikasjoner innenfor brassbandmusikk.

- Vi har valgt en krevende stykke, så i år er vi ekstra spente på resultatet. Vi føler vi har gjort en god innsats på scenen. Det er hard konkurranse, så vi er spente på å se om vi holder oss i divisjonen i år også, eller om vi rykker ned.

Ifølge Bakke har korpset et mål om å klare å etablere seg i 2. divisjon. På sikt har de likevel et mål om å rykke opp.

- Vi vil jo være et bra brassband og ha et godt tilbud, sier Bakke.

LES OGSÅ: Endelig spiller Dagny hjemme igjen

Inspirerende å delta

Korpset består av 28 musikkstudenter og andre spilleinteresserte mellom 15 og 50 år - alle med høye musikalske ambisjoner, i tillegg til en dirigent. Nytt av året er at det er en del musikere med som aldri har vært på NM før. Dessuten er Tromsø Brass det eneste brassbandet som deltar i konkurransen fra Nord-Norge i år.

- Det har tidligere vært andre band, men i år er det bare oss, forteller Bakke.

Hun håper og tror at miljøet er i vekst, og på vei oppover.

- Vi gleder oss alltid til NM. Nesten i like stor grad som å delta, er det glede i å høre på andre korps. De holder gode nivåer, og det er til stor inspirasjon, avslutter Bakke.

Lørdag kveld ble resultatet offentliggjort: Tromsø Brass havnet på 7. plass av de totalt 14 konkurrerende brassbandene.

- Det er vi fornøyd med, sier Bakke.