Ny skipatrulje skal holde løypa trygg

13 frivillige har dratt på seg slalåmskiene og refleksvesten for å gjøre Tromsø Alpinpark så trygg som mulig.

ERFARNE: Geir Bye og Håvard Lium er begge erfarne i fjellet. Nå skal de bruke den erfaringen til å rådgi andre gjennom Skipatruljen. 

nyheter

Lørdag formiddag var den nyoppstartede skipatruljen ute i løypene for første gang. Håvard Lium og Geir Bye er to av de 13 frivillige som skal bruke helgene fremover på å gjøre det trygt å kjøre i Kroken.

-Vår oppgave er å sørge for at sikkerheten er på stell. Dette betyr å sjekke gjerdene og hvor godt de er polstret, følge med alpinistene og rådgi de som trenger det, sier Lium.

LES OGSÅ: Trosser skredadvarsler

Gir råd om skredfare

I tillegg til å passe på i løypene, skal Skipatruljen også holde et øye med de skredutsatte områdene i Djevelberget og ovenfor Kroken og Lunheim. Her er det populært å kjøre ski, til tross for at det advares for skredfare.

-Målet er å ha en dialog med skikjørerne og rådgi de om skredfaren. Vi kommer til å observere snødekket regelmessig slik at vi har oversikt over hvorvidt det er trygt å kjøre eller ikke, forteller Bye.

LES SKIKJØRERENS DEBATTINNLEGG: "Kan dem ikke bare få lov å daue"

Positiv respons

Både Lium og Bye har høy kompetanse på området, som turledere og skredinstruktører fra Fjellsportgruppa.

- Omtrent alle i Skipatruljen har erfaring som instruktører eller turledere, forklarer Lium, som har blitt tatt godt imot på deres første dag i Kroken.

- Nå har vi ikke vært her så lenge, men folk virker til å være positive til tiltaket, konstaterer han.