Slik har du aldri sett Aarbakke før

Ordfører Jarle Aarbakke (Ap) stilte i ordførerkoften da han holdt tale utenfor rådhuset i dag.

GODT OPPMØTE: Det var mange som hadde møtt opp til markeringen av samefolkets dag utenfor rådhuset.  Foto: Privat

nyheter

Det var mange som hadde møtt opp på rådhuset for å delta på markeringen av samefolkets dag i ettermiddag. I tillegg til musikalske innslag og underholdning, ble det tradisjon tro holdt en tale av ordføreren, som var bekledt i ordførerkoften.

- Dette er en dag som betyr mye for mange, og jeg er stolt over at vi kan feire den på rådhuset i Tromsø. Jeg står her i ordførerens kofte, og er glad for å kunne bruke den på denne dagen. Som ordfører er jeg også ordfører for urfolksbyen Tromsø. Det er en viktig del av vår bys kulturelle og mangfoldige identitet, sa Aarbakke i talen sin.

LES OGSÅ: Kom fra Østerrike for å oppleve «Samefolkets dag»

Oversatte talen

Det var Sauli Guttorm, leder i Tromsø Sameforening, som utfordret Aarbakke til å stille i kofte under markeringen. Det var en utfordring ordføreren tok på strak arm.

- I vår tiltredelseserklæring har vi forpliktet oss til å ta vare på og videreutvikle det samiske Tromsø. Det er en viktig oppgave vi tar på alvor, sa Aarbakke under markeringen.

Han trakk også frem aktiviteten som har foregått rundt omkring på skoler og i barnehager denne uken.

- Det samiske i byen skjer først og fremst i det som ligger oss nært. Skoler, barnehager og i bybildet. Våre barn i Tromsø-skolen har denne uka lært om den samiske kulturen og språket, de har joiket og smakt tradisjonell samisk mat. Gjennom samisk uke legger vi et grunnlag og bygger bro for forståelse og anerkjennelse av hverandre.

Talen ble oversatt til samisk av Guttorm.

LES OGSÅ: Nå er det like mange samer i Tromsø som i Karasjok