Tiltaltes mor reagerte med sjokk da pågripelsen ble kjent

Tiltaltes mor kan ikke skjønne at sønnen har gjort det han står tiltalt for.

  Foto: Gudrun Gulldahl

nyheter

– Da jeg hørte at noen var drept i området der sønnen min bodde, ble jeg veldig bekymret. Jeg ringte politiet for å sjekke om det kunne være han som var skutt, men fikk det avkreftet av en politibetjent, forklarer hun.

Moren forteller at hun spiste middag sammen med sønnen 21. september og at tiltalte da oppførte seg normalt.

– Han var rolig, og i godt humør. Han fortalte at han hadde vasket før jeg kom på besøk, slik han pleide å gjøre, forklarer hun.

Sjokk

Et par dager senere fikk hun beskjed om at tiltalte var pågrepet i forbindelse med drapet.

– Jeg fikk en telefon fra politiet mens jeg var på vei for å besøke sønnen min. Jeg reagerte med sjokk. Jeg hadde jo møtt ham dagen før avdøde skal ha blitt drept, og fikk det ikke til å stemme at sønnen min skulle gjort dette med tanke på hvordan han var og oppførte seg da jeg spiste middag med han dagen før.

Les alt om rettssaken her

Har bil

Moren eier en bil, men nekter for at sønnen har lånt den. Politiet ønsket imidlertid å undersøke bilen i etterkant av pågripelsen.

– Jeg kunne ikke skjønne hvorfor de ville beslaglegge bilen min, for jeg har gang på gang sagt at sønnen min aldri har brukt den. Jeg har kjørt ham noen ganger, men han har aldri kjørt bilen, sier hun.

Politiet beslagla bilen, og moren fikk den tilbake noen dager senere.

– Politiet dukket opp utenfor butikken hvor jeg handlet og ville sitte på meg hjem, for så å overta bilen. Jeg ble skuffet og lettere forbannet for at de møtte opp utenfor butikken, og ikke kunne vente til jeg kom hjem, sier hun i retten.