Buzzit er solgt, de Tromsø-ansatte tilbudt sluttpakke

Buzzit blir et rent kommersielt nettsted etter oppkjøpet fra Venture Factory.
nyheter

I dag kom nyheten om at Venture Factory kjøper 51 % av aksjene i viralnettstedet Buzzit, som ble startet av Nordlys i juni 2014.

Etter mye kritikk på grunn av stofftyveri, ble Buzzit skilt ut i eget selskap i desember 2014. Nå er altså aksjemajoriteten solgt til Venture Factory, som skal gjøre nettstedet helkommersielt, skriver Dagens Næringsliv.

– Buzzit startet som en redaksjonell blåkopi av Buzzfeed. Nå skal vi kopiere forretningsideen, sier seriegründer Even Aas-Eng (37) i Venture Factory.

Sluttpakke

Buzzit.no har i dag tre ansatte i Tromsø.

De fikk i dag beskjeden om oppkjøpet og tilbud om sluttpakke.

LES OGSÅ: La seg flat for kritikken

Siden skal ikke lenger være en nettavis og tas nå av redaktørplakaten.

– Det er et ikke helt uvesentlig poeng at vi ikke trenger å ta hensyn til redaktørplakaten. Det høres stygt ut når man sier det, men vi har som sagt ikke noe ønske om å drive avis, sier Aas-Eng til DN.

Svar i morgen

Amedia skal beholde 49 % av aksjene og sjef for Buzzit, Dan Granath, ønsket å be om tid før en uttalelse.

– Jeg har den del å gjøre akkurat nå. Send meg en mail, så skal jeg se om jeg kan hjelpe deg å svare i morgen, sier Dan Granath til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter