Sparebanken Nord-Norge når ikke alle målene for 2015

Likevel er konsernsjefen godt fornøyd med året som gikk.

Konsernsjef Jan-Frode Janson.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Sparebanken Nord-Norge leverer et overskudd før skatt på over en milliard kroner i 2015. Det opplyser banken i ei pressemelding. Jan-Frode Janson beskriver resultatet som godkjent.

LES OGSÅ: Sparebanken Nord-Norge har betalt deler av lønna til Gamst Pedersen

Ikke helt fornøyd

– Vi har solid drift over hele linja, og vi bygger kapital. Samtidig har det vært uro i finansmarkedene, noe som har gitt oss lavere finansinntekter. I tilligg hadde vi en omstilling med engangskostnader som preger regnskapet. Vi når ikke de finansielle målene, og det er jeg ikke fornøyd med. Men et resultat på over én milliard i et omstillingsår, det kan vi kalle godkjent, sier Janson.

– Krevende

Sparebanken Nord-Norge har det siste året måtte ta grep for å modernisere konsernet. De har blant annet solgt seg ut av bankvirksomheten i Russland. I september i fjor ble det klart at 100 ansatte ved Sparebanken Nord-Norge måtte gå som følge av økt digitalisering og endret brukeradferd. Dette endte med at hele 150 ansatte søkte om sluttpakke.

– Det var krevende, men nødvendig, sier Janson.

Ny nettside

I pressemeldingen lover konsernsjefen at Sparebanken Nord-Norge vil være på offensiven i 2016. Dette omfatter blant annet at de lanserer en ny nettside.

– Vi skal også gjøre ting i markedet. DNB varslet i forrige uke at de legger ned sine kontorer på flere av de største stedene i Nord-Norge. Det skal vi naturligvis utnytte, sier Janson.

– De stedene der DNB nå trekker seg ut, er ikke til vurdering hos oss. Når det gjelder de 25 største kommunene i landsdelen, så har vi ikke engang tenkt tanken om å stenge kontorene våre, sier han.

LES OGSÅ: Begjærer Sparebanken Nord-Norge konkurs

Vurderinger

Til tross for lovnader fra Janson om tilstedeværelse i de største kommunene, så opplyser han at det blir færre kontorer også hos Sparebanken Nord-Norge i tiden som kommer.

– I tillegg til de 25 største kommunene, vil vi også ha lokalbanker på en rekke mindre steder. På de mindre stedene må vi imidlertid gjøre en vurdering, og det holder vi på med i disse dager. Vi ser blant annet på markedsgrunnlag, nærheten til et alternativt kontor og muligheten til å tilby den kompetansen vi ønsker. Men vi skal være tydelig til stede i Nord-Norge, sier han.