Forbedrer DAB-dekningen i Troms

Dette skal resultere i bedre radiomottak på flere veistrekker og tettsteder.

FORBEDRING: Ifølge NRK har 99,5 prosent av Norges befolkning i dag dekning fra nasjonale DAB-nett. Men NRK ønsker å forbedre dekningen i Troms. Foto: Hans Viktor Øye/Harstad tidende  Foto: Hans Viktor Øye

nyheter

I løpet av de to neste årene går landet gjennom radioskifte fra analog til digital radio, og i løpet av 2017 slukkes riksdekkende FM-sendinger. I Troms vil dette slukkes 13.12.2017.

SE VIDEO: Er bilradioen din klar for 2017?

Nye DAB-sendere

Nå skal NRK gjennomgå en forbedring av DAB-dekningen på flere strekninger og tettsteder i Troms. Dette omfatter blant annet at de skal sette opp flere nye DAB-sendere i Troms. Det opplyser NRK i en pressemelding.

Strekningene og tettstedene som i løpet av 2016 skal få forbedret DAB-dekning er:

E8 Nordkjosbotn–Ramfjord

E10 Tjeldsund–Svolvær

RV91 Lyngseidet–Svensby

Senja

Ringvassøy

Innset og Altevatn

Årstein

Hillesøya

Sommarøy

Brensholmen

LES OGSÅ: Vil få DAB-dekning i 2016

Forbedring

– 99,5 prosent av Norges befolkning har i dag dekning fra nasjonale DAB-nett, i tråd med myndighetenes krav til dekning. Vi er nå i en fase der vi ser på muligheten for forbedringer ut over dette. Etter å ha gjort målinger av DAB-dekningen i Troms, gjør vi nå justeringer der det er rom for å gjøre forbedringer, sier Petter Hox, sjef for radiodistribusjon i NRK, i pressemeldingen.

Utbyggingen gjelder NRKs eget DAB-nett, som fra januar 2017 skal inneholde alle NRKs radiokanaler, opplyser de i pressemeldingen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter