Ved omsorgsboligene på Mortensnes har det i flere år vært et gjentakende problem at beboernes parkeringsplasser sjelden brøytes for snø. Ansatte og beboere mener noe må gjøres.

– Det er et problem. Vi får beskjed om at vi skal rydde vekk snøen, men det har vi jo ikke mulighet til. Vi har brukere å ta oss av, sier fagarbeider Eirik Martinsen som jobber ved omsorgshjemmet.

Ikke fremkommelig

Sammen med Inger Sofie Mortensen, som har en sønn som bor på omsorgshjemmet, viser de iTromsø parkeringsplassen utenfor hjemmet. Tirsdag var den endelig ryddet for snø etter at Martinsen kontaktet kommunen. Men det skjer sjelden, ifølge henne.

– De ansatte har nok med å få stelt dem som bor her. Skal de i tillegg gå ut og måke snø, spør Ingebrigtsen.

Det er i rullestolbrukerne som disponerer de aktuelle parkeringsplassene. Martinsen forteller at de rett og slett ikke kommer seg fram når snøen er i veien.

Må ringe taxi

– Det hender at vi må ringe taxi fordi vi ikke har tid til å måke, og det er ikke billig bruke taxi som tar rullestoler, sier Martinsen.

Omsorgshjemmet har vært i drift i 13 år. Martinsen mener det har vært et problem med dårlig brøyting i alle år.

– Noe må gjøres. Det må enten lages en carport eller installeres varmekabler, men det er vel ikke aktuelt, sier Martinsen.

Ingen klager

Enhetsleder for bydrift i Tromsø kommune, Dag Ivar Andreassen, forteller at de ikke har fått noen klager på manglende brøyting i det aktuelle området. Jan Kåre Larsen, fagleder i Bydrift, har vært og sett i området etter at iTromsø tok kontakt.

– Jeg snakket med omsorgstjenesten på Langnes, og de bruker å frese plassen. Det står biler der, og det er ikke mulig for oss å komme til, sier Larsen.

Det er snakk om et område med fire parkeringsplasser.

- Det er ikke bydrifts ansvar å brøyte der, sier Larsen.

GJENTAKENDE PROBLEM: Ansatte og beboere er lei av dårlig brøyting ved Mortensnes omsorgshjem. Rullestolbrukere kommer seg ikke fram når snøen er i veien. Foto: Linn Blomkvist