Vil starte nytt kafékonsept i Kroken

Tromsø Alpinpark vil gi kundene et nytt kafétilbud - helt uten hamburgere og pommes frites.

VIL SERVERE: Rune Kufaas, daglig leder i Tromsø Alpinpark, vil få kafedriften i gang så snart som mulig. Begge foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

SAVNET: Kufaas forteller at et serveringstilbud har vært savnet i alpinanlegget. 

nyheter

Rune Kufaas, daglig leder i Tromsø Alpinpark, søker nå etter noen som kan drifte kafeen i anlegget.

– Vi vil ha den delen av driften på plass. Det har vært et etterlengtet tilbud i anlegget som vi ikke har klart å levere ennå. Når man starter opp et nytt selskap må man søke kommunen om serveringsbevilling, og selv om vi har fått søknaden behandlet i rekordfart, har vi ikke kommet helt i gang ennå, forteller Kufaas.

Nå er imidlertid prosessen i gang, og Kufaas håper de finner en person som vil tenke nytt når det kommer til kafédriften i anlegget.

Ny kafé

– Det blir jo en sesongbasert jobb i den perioden vi har drift. Men det er ingen hemmelighet at vi ønsker å bygge en ny og mer moderne kafé med større kapasitet og helt andre muligheter enn vi har i dag. Det vil en eventuell ny leder være med på, sier han.

Kufaas har et håp om at den nye kafeen skal stå klar allerede til neste sesong, men innrømmer at det kanskje er vel ambisiøst.

– Vi har ikke finansieringen på plass, men man skal jo være positiv, sier han.

Ingen burger

Kufaas er opptatt av at man skal kunne servere sunn mat i anlegget.

– Det blir ingen burger og pommes frites, men sunne alternativer. Kanskje noe så enkelt som varm suppe og brød kunne vært et godt alternativ. Det er nettopp dette vi ønsker hjelp til å utvikle av en ny person på laget, sier han.

Servering uansett

Kufaas har likevel ingen planer om at kafeen skal holde stengt fram til man eventuelt får ansatt en ny person til driften.

– Til helga skal Tromsø slalåmklubb drifte kafeen under kretsmesterskapet i alpint. Det blir selvsagt på dugnad, men folk skal få seg kaffe og kakao, lover han.

Det blir det også på kvelds- og ettermiddagstid i ukene som kommer.

– Et godt tilbud omkring varmmatservering må vi bruke litt tid på, men servering skal det bli, uansett om vi får ansatt noen eller ei, lover Kufaas.