God start på året for Tromsø lufthavn

TIFF, Arctic Frontier og Ski-NM gir utslag i flytrafikken på Langnes.

Tromsø lufthavn.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

LANGNES: Det ble en sterk start på 2016 for Tromsø lufthavn Langnes. Innlandstrafikken økte med hele 12,1 prosent, opplyser kommersiell sjef på lufthavnen, Ivar Helsing Schrøen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Avinor mener høyhus kan få følger for flysikkerheten

- Sterke drivere

Målt i antall passasjerer, så er det Oslo, Bodø og Hammerfest som er de mest trafikkerte strekningene.

– Vi registrerer høy aktivitet i regionen i januar med nordlysturisme, Hurtigruten, filmfestival, Arctic Frontier og NM på ski som sterke drivere, skriver Schrøen.

LES OGSÅ: Prøver på nytt i næringspark-sak

Nedgang

Til tross for at innlandstrafikken stiger, så flater utenlandstrafikken ut. Den viser en nedgang på fire prosent i januar. Dette er forventet, forteller Schrøen.

LES OGSÅ: Slik var flyåret 2015

Det er London, Stockholm og Gran Canaria som er destinasjonene som er på topp i utenlandstrafikken.

158.636 passasjerer reiste til og fra Tromsø i januar 2016. 8. 330 av disse reiste til og fra internasjonale destinasjoner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter