Klokken 13.00 torsdag satte Statens vegvesen, Troms fylkeskommune, Karlsøy kommune og reinbeitedistriktet seg rundt bordet på fylkesrådets møterom i andre etasje på Fylkeshuset.

Ugyldig plan

Det var en ordknapp advokat som kom til torsdagens møte på Fylkeshuset.

– Vi tar møtet som det kommer. Jeg vil ikke si så mye før møtet, sier advokat Knut Helge Hurum.

Bakgrunnen for møtet er at Nord-Troms tingrett i januar konkluderte med at reguleringsplanen for Langsundforbindelsen er ugyldig fordi det ikke var utarbeidet konsekvensutredning før planen ble vedtatt.

Hurum kom sammen med reineier Johan Daniel Turi, som ikke ville si noe før møtet startet.

Godt tegn

Karlsøy-ordfører Mona Pedersen (Felleslista) håper møtet fører til at det blir byggestart for Langsundforbindelsen i år, som planlagt.

– Det har kommet positive signaler fra reindriften, som jeg tolker i beste mening. Jeg er alltid optimist, sier Pedersen.

Også rådmannen i Karlsøy håper fylkeskommune og reindriften blir enige, for å unngå at anbudsprosessen stopper opp og at byggestarten skyves ut i det blå.

– Det er et godt tegn at reindriften og advokaten tar turen hit og at partene møtes. Det betyr at de har noe å prate om. Fra kommunens side forutsetter jeg at reindriften legger godsiden til slik at vi får oppstart i år, sier rådmann Jan Hugo Sørensen.

Ankefrist

Fylkesråd for samferdsel, Ivar Prestbakmo er utbygger av Langsundforbindelsen og fylkeskommunen må låne 168 millioner kroner for å betale sin andel av prosjektet som både inkluderer tunnel, ny vei og fergeleie.

– Vi skal møtes, så får vi se hva som kommer ut av det. Ankefristen for avgjørelsen i skjønnsretten er 19. februar. Det kommer an på reindriften, sier Prestbakmo i det døra til møterommet lukkes.

Ingen enighet

Rådmann Jan-Hugo Sørensen la etter møtet ut en status på Facebook som konstaterer at det ikke ble noen enighet i møtet.

- Foreløpig er vi ikke kommet til enighet om noen avtale som kan sikre byggestart i 2016. Karlsøy kommune skal sammen med Reinøy reinbeitedistrikt og fylkesmannen i Troms arbeider videre med mulighetene for erstatnings-beitearealer i Karlsøy. Partene har allerede avtalt møte hos fylkesmannen 22. februar 2016.