114 millioner opp i flammer etter boligbranner i Troms

Erstatninger etter branner i boliger i Troms økte med 14 prosent i 2015, viser en gjennomgang Gjensidige har gjort av bransjetall.
nyheter

Totalt registrerte forsikringsbransjen i Troms 456 små og store brannskader i boliger. Dette er 103 flere enn i 2014. Erstatningsutbetalingene endte på 114 millioner kroner i 2015, mot 100 millioner i 2014.

- Et svært viktig tiltak for å få ned antall branner og brannofre er kontroll av det elektriske anlegget. Sammen med økt bevissthet i bruken av elektriske apparater, ville dette spart flere menneskeliv og store verdier, sier Pål Rune Eklo, informasjonssjef i Gjensidige, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fraktet til UNN etter brann i enebolig

Cirka 50 prosent av alle boligbranner i Norge skyldes feil i elektrisk anlegg eller feil bruk av elektrisk utstyr, ifølge Gjensidige. Spesielt nå på vinteren er risikoen større med høyere press på det elektriske anlegget, fastslår de.

- De største brannene skjer ofte på vinteren. Et elanlegg der alle feil og mangler er rettet gir trygghet. Dessuten gir det rabatt på forsikringen. Det blir vinn-vinn for alle, sier Eklo.

Eldre boliger som har sikringsskap med skrusikringer bør prioriteres, anbefaler Gjensidige. Også nyere anlegg har vist seg å skjule overraskende mange feil.