Får ikke overnattet på skoler grunnet utdatert låsesystem

Tromsø Turnforening fortviler over manglende overnattingsplasser på skolene når det er idrettsarrangementer. Årsaken er at mange av låsesystemene er utdatert.
nyheter

Katharina Torheim, leder i Tromsø Turnforening, har de siste ukene stlittmed å finne overnattingsplass for 60 personer til NNM i apparatturn. Hun sier at det i det siste har blitt mye vanskeligere å leie klasserom på skoler, fordi låsesystemene er såpass utdaterte.

– For ikke lenge siden ble antallet skoler godkjent for overnatting redusert, så dermed ble det færre vi kunne leie hos. Også er det slik at flere av skolene som i teorien kan, velger å ikke gjøre det fordi de kun har én lås til hele skolen, sier Torheim.

Dette gjør at hun nå står ovenfor store utfordringer foran arrangementet.

– I verste fall må vi booke folk inn på hotell, noe jeg ikke vet om er økonomisk mulig, forteller en fortvilt Torheim.

Et stort problem

Alf Konrad Wilhelmsen, leder i Tromsø Idrettsråd, sier dette er et problem for hele idretten.

– Det er helt klart en stor utfordring, der er altfor tungvint å få leid seg inn på skoler. Heldigvis vet jeg at saken står på agendaen hos kommunen, for slik det er nå er det vanskelig å holde større idrettsarrangementer i Tromsø, forteller Wilhelmsen.

Rektor ved Gyllenborg skole, Jill Solheim-Nilsen, synes også situasjonen er uheldig.

– Jeg ville gjerne leid ut skolen, men jeg kan ikke. Låsesystemet er slik jeg kun har én nøkkel til hele skolen, så hvis jeg gir fra meg den gir jeg bort tilgang til alle rom. Det kan jeg dessverre ikke gjøre, sier Solheim-Nilsen, som legger til at dette er et problem på flere av de eldre skolene i byen.

Heldigvis er et nytt system på vei, men hun vet ikke når dette vil være på plass.

Jobbes med

Lisa Valle ved kommunens idrettsetat sier de også er klare over problemstillingen, men at det kan ta tid før den er løst.

– Det er et omfattende problem som nå er satt på agendaen. Men det er byggforvaltning sitt ansvarsområde, så jeg ønsker ikke å kommentere noe mer rundt den saksprosessen, sier Valle.

Det har ikke lyktes iTromsø å få en kommentar fra kommunens byggforvaltningsavdeling.