Møter stengte dører på valentinsdagen

Mange restauranter i Tromsø sentrum valgte å holde stengt på valentinsdagen.

En rekke restauranter valgte å holde stengt i dag.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Kjente spisesteder som Emmas Drømmekjøkken, Mathallen og og Arctandria valgte å holde stengt på en av årets største «spise ute»-dager. Synd for sentrum, mener Sentrumsforeningen.

– Det er jo opp til hver enkel restaurant, men jeg vil tro det er mange som vil ut og spise i dag. Vi ønsker selvfølgelig at sentrum skal være så tilgjengelig som mulig på slike dager, sier Lena Nymark, leder for Sentrumsforeningen i Tromsø.

– Jeg tror dog det er et godt nok tilbud der for de som vil ut og spise, legger hun til.

– Ikke lønnsomt

Daglig leder hos Mathallen, John-Fredrik Solberg, sier at de valgte å holde restauranten stengt på søndag, til tross for både morsdag og valentinsdagen falt på denne søndagen.

– Vi vurderte mulig inntjening mot de kostnadene som ville vært ved å holde åpent på en søndag, forklarer Solberg, som mener det er et norsk fenomen at familier samles rundt kjøkkenbordet hjemme i stedet for å gå ut.

Han er også usikker på hvor populær alle hjerters dag er i Tromsø.

– Vi har inntrykk av at det er en del yngre folk som går ut på denne dagen. Da blir konseptet vårt litt for omfattende, og vi vil heller komme sterkere tilbake når valentinsdagen ikke havner på en søndag, konstaterer han.

LES OGSÅ: Tromsøselskap slått konkurs – 11 mister jobben i Trondheim

– Hviledag

Innehaver hos Emmas Drømmekjøkken, Anne-Brit Andreassen, sier hun ville gi de ansatte en hviledag.

– Vi har et så kontinuerlig trykk på de vanlige dagene at vi valgte å ikke legge noe ekstra på de ansatte i dag, sier Andreassen.

Hun legger dog ikke skjul på at interessen har vært stor.

– Det var mange som ville bestille bord til i dag, men vi valgte å heller kjøre valentines-tema på lørdag. Da dekte vi bordene med røde roser og dempet belysningen, noe som var svært populært, forteller hun til iTromsø.

LES OGSÅ: Åpning om ei uke

Fullt på Bardus

På Bardus Bistro merket de ansatte imidlertid at det var flere som ville feire valentinsdagen, selv om restauranten kun holdt åpent fram til klokken 18.00, slik de gjør hver søndag.

– Vi hadde veldig mange reservasjoner i dag, og restauranten var full på flere tidspunkt i løpet av dagen. De aller fleste av gjestene våre denne søndagen var par, og mange av reservasjonene ble gjort for flere uker siden. Det betyr nok at mange har planlagt denne dagen litt ekstra, sier Outi Forsten ved Bardus Bistro.