Inviterer til speeddating for pengetrengende

Torsdag 18. februar har gründere og etablerte bedrifter sjansen til å møte investorer under «Den store pengedagen» på Kystens Hus.

Den STORE PENGEDAGEN: Arrangeres på Kystens Hus torsdag 18. februar. Foran sitter gründerne Jan Buch Andersen i Njorth Bio og Oleksandra Bieliei, daglig leder i Pinhole AS som skal delta. Bak fra venstre: prosjektleder Odd Ståle Dalslåen i Innovasjon Norge, Steffen Ahlquist i det regionale forskningsfondet i Nord-Norge, Charlotte Lindquister i NHO Troms og Svalbard, Evy Andreassen i DNB og Eivind Burkow, prosjektleder for stiftelsen Kystens Hus. 

nyheter

– Det er første gang dette arrangeres i Tromsø. I Agder har det vært prøvd ut to-tre ganger tidligere i regi av NHO, og etter god erfaring derfra skal det nå rulles ut over hele landet, sier Charlotte Lindquister, rådgiver i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i Troms og Svalbard.

Les også: Vil ha flere fra næringslivet med på styrking av kultursektoren

Lavterskel

Dagen arrangeres av NHO Troms og Svalbard i samarbeid med Innovasjon Norge, med den hensikt å skape en lavterskel-møteplass for dem som trenger penger og de som har penger, forteller Lindquister.

– Det vil bli presentasjoner fra NHO, Innovasjon Norge, Norges forskningsråd, DNB, Sparebank1 Nord-Norge og Kuldeteknisk AS, og deretter muligheter for speed-dates med de man ønsker å snakke med, forteller Lindquister, Siv Bang Larsen og Odd Ståle Dalslåen i Innovasjon Norge.

Les også: Sjokkøkning av eiendomsskatten

Ikke bare for gründere

Gjennom speed-dates skal aktørene bli kjent med hvilke virkemidler og finansieringsmuligheter som tilbys for bedriftsutvikling, forskning og innovasjonsprosjekter. Så langt har arrangementet 70 påmeldte deltakere fra Tromsø og regionen.

– Dette er ikke bare for gründere som vil starte opp noe, men også for bedrifter som har forretningsideer eller vil utvikle noe. Vi trenger mer innovasjon i det eksisterende næringslivet, sier Lindquister.

Les også: Lanserer egen gjenbruks-app

Håper på støtte

Blant gründerne som har meldt seg på «Den store pengedagen» er Jan Buch Andersen i Njorth Bio og Oleksandra Bieliei, daglig leder i Pinhole AS.

– Vi trenger penger, og dette er attraktive og ekstremt viktige midler for oss i en tidlig fase. Det gjør det mulig for oss å sikre en god forankring lokalt i Tromsø før man tar steget videre, sier Andersen som jobber innenfor bioteknologi og koblingen mellom forskning og marked.

– Jeg jobber i en bedrift hvor vi utvikler hjertemonitorer for barn. Vi måtte snu oss til Finland for å finne investorer, men ønsker å få med norske investorer, tilføyer Bieliei.

Odd Ståle Dalslåen håper arrangementet faller i smak og blir en suksess slik at det kan arrangeres flere ganger.

– Vi må få ned terskelen for at folk skal komme og møte oss. Dette er et ledd i det, sier prosjektlederen i Innovasjon Norge, og legger til at de som er interessert fremdeles kan melde seg på.