FREDRIK LANGES GATE: Det nyoppussede hurtigruteskipet legger fra kai i Bergen på skuddårsdagen og ender ferden i Kirkenes 6. mars.

Les også: Hurtigruteskip bygges om for en halv milliard.

Nytt interiør

Skipet er det første av totalt fire som blir bygd om og får oppgradert interiøret i løpet av 2016.

– Vi installerer landstrøm om bord slik at vi også reduserer utslippene fra flåten. Interiøret skal reflektere kystlandskapet vi seiler i langs norskekysten, og Hurtigrutens lokalmatsatsing – Norway`s Coastal Kitchen – vil få en enda mer fremtredende plass på skipene, skriver Anne Marit Bjørnflaten i et skriv sendt til byrådsleder Kristin Røymo.

I forbindelse med skipets første seiling langs norskekysten ønsker Hurtigruten å invitere stortingsrepresentanter og fylkespolitikere fra fylkene langs kystruten Bergen–Kirkenes, samt ordførere og havnesjefer i alle Hurtigrutens 34 anløpshavner sammen med andre sentrale aktører til omvisning og informasjonsmøter om bord på MS Kong Harald.

Les også: Hurtigruten til nye eksotiske reisemål.

Inviteres om bord

Skipet kommer til Tromsø 4. mars, og i den anledning inviteres byrådslederen om bord, skriver Hurtigruten i brevet til Røymo.

– Av temaer vi ønsker å drøfte med dere, er blant annet avtalen vi har med staten om kjøp av tjenester på kystruta mellom Bergen og Kirkenes som er sentral for Hurtigruten og kysten. Dette understrekes av økningen vi har hatt i lokalpassasjerer og gods de siste årene. Vi ser at ringvirkningene av reiselivsvirksomheten blir stadig større i alle våre anløpshavner, og ønsker å ha en tett dialog med lokale aktører om den videre utviklinga og potensialet. Havnesaken og Hurtigrutens miljøsatsing er blant andre saker vi ønsker å orientere om. I tillegg vil vi gjerne vise fram vårt første nyoppussede skip, og la dere oppleve noe av det beste vi serverer av lokalmat langs kysten, skriver Bjørnflaten.