Snart kan du «vippse» taxien

Til sommeren vil du kunne betale med Vipps når du bruker taxi-app.

ENKLERE: Bjørn Føre, sjef i Tromsø Taxi, tror samarbeidet med Vipps vil gjøre det mye enklere for folk å ta taxi. 

nyheter

I forrige uke inngikk DNB og Oslo Taxi en avtale om bruk av mobilbetalingstjenesten Vipps i deres Taxifix-app. Daglig leder for Tromsø Taxi, Bjørn Føre, kan bekrefte at dette også vil gjelde for deres biler ved bruk av Tromsø Taxi-appen.

– Vi har et teknisk samarbeid med Oslo Taxi, så dette rulles ut hos oss så fort det er klart, forteller Føre fornøyd.

LES OGSÅ: Derfor er det færre taxier i sentrum

Dermed vil du til sommeren kunne bruke DNBs Vipps-app til å betale for taxituren, som du også skal kunne få taksert på forhånd.

Enklere

Føre tror den teknologiske utviklingen vil gjøre det både enklere og mer appellerende for tromsøfolk å ta taxi.

– Jeg er veldig fornøyd med denne avtalen fordi vi har savnet en enklere måte å betale på. Nå kan man se pris og betale for reisen på forhånd, for så å få kvittering tilsendt på e-post. Slik det er i dag, går denne prosessen for sent, sier Føre.

Økt bruk

Han har merket en stor økning i bruken av applikasjonen de siste par årene.

– I januar i år hadde vi rundt 3.900 bestillinger via appen, sammenlignet med rundt 2.200 i fjor og 1.400 i 2014, forteller Føre, og legger til:

– I tillegg har vi bestillingsbrett på nesten alle hoteller i byen, som står for minst like mange bestillinger.

LES OGSÅ: Frykter kundetap ved flytting av taxiholdeplasser

Han innrømmer dog at dette på sikt kan gå utover telefonoperatørene ved taxisentralen.

– Det er klart at jo større andel bestillinger som går via app, jo mindre behov vil det være for telefonoperatører, konstaterer Tromsø Taxi-lederen.

Kan ekskludere

Helene Falch, regiondirektør i Forbrukerrådet, er i utgangspunktet positiv til nyinnvinningen, men påpeker at ikke alle kan bruke Vipps.

– Det er bra at de effektiviserer og moderniserer driften, for vi er positive til alt som gjør ting enklere for forbrukeren. Det er dog verdt å nevne at blant annet Danske Bank har sperret bruk av Vipps grunnet egen konkurrerende tjeneste, så dermed vil ikke tjenesten være tilgjengelig for alle. Vi håper derfor at det vil komme enkle betalingsløsninger alle kan bruke uavhengig av bank, telefon eller preferanse, sier Falch.

LES OGSÅ: Tjener tusenvis ulovlig i helgene