Tatoverte inn over 20.000 kroner til Barnekreftforeningen

Tatovørene på Tromsø Classic Tattoo sto på i ti timer for å samle inn penger til barnekreftsaken.

INNEHAVER: Sunniva Pedersen, innehaver av Tromsø Classic Tattoo, tatoverer til inntekt for kreftsyke barn i dag.   Foto: MARIANNE LEIN MOE

ROSER INNSATSEN: Styreleder i Barnekreftforeningen, Marianne Gunnerud, synes det er flott å høre om innsatsen fra Tromsø-tatovørene. 

nyheter

Mandag er den internasjonale barnekreftdagen, og tatoveringsstudioet Tromsø Classic Tattoo markerte dagen med å tatovere til inntekt for kreftsyke barn.

– Det har vært en veldig hektisk dag. Vi sitter med den siste kunden nå, forteller innehaver Sunniva Pedersen til iTromsø like før klokken ti mandag kveld.

Se også: Disse gutta kjørte helt fra Bardu for å tatovere seg til inntekt for kreftsaken

Stort pengebeløp

Hun hadde som mål å få inn 10.000 kroner til kreftsyke barn – og er storfornøyd med pengebeløpet som ble samlet inn.

– Totalt har vi fått inn 20.820 kroner som går til Barnekreftforeningen. Det har vært en stor suksess og vi er veldig fornøyde, men nå er vi ordentlig slitne alle sammen, sier Pedersen.

I tillegg til å utføre små tatoveringer, har studioet solgt kaffe og kake for å samle inn penger.

Les mer: Derfor var det så lang kø utenfor tatoveringsstudioet

Ti timer med blekk

I omtrent ti timer sto tatovørene på for å tatovere kunder. Prislappen for ei tatovering var på 500 kroner – og alle pengene går til Barnekreftforeningen.

– Fra klokken seks fikk vi hjelp fra Studio 13, så vi har stått på. Vi fikk totalt tatover 38 kunder, og det er veldig mange. Alle som har fått tatovering har virket veldig fornøyd.

Arrangementet hos Tromsø Classic Tattoo tok av på sosiale medier og det var tidvis svært lang kø utenfor studioet.

– Vi har fått noen sure tilbakemeldinger også, om at folk frøs i køen og sånn, men det er ikke akkurat noe vi ser så reelt på. Det har vært en bra dag, sier Pedersen, som ikke utelukker at tatoveringsstudiet stiller opp med et lignende arrangement neste år.

Les også: Vil ha bedre kreftomsorg

– Et fantastisk bidrag

Styreleder i Barnekreftforeningen, Marianne Gunnerud, synes det er flott å høre om innsatsen fra Tromsø-tatovørene.

– Dette er jo fantastisk. Så bra! Det er bare å bøye seg i støvet og si tusen hjertelig takk. Vi er kjempetakknemlige. Det er et fantastisk bidrag. Det må nok ha vært mange i Tromsø som har fått ny tatovering i Tromsø i dag.

I år er det fjerde året Barnekreftforeningen inviterer norske tatoveringsstudioer til dugnad. I fjor samlet «Kroppskunst mot barnekreft»-arrangementet inn drøyt 590.000 kroner totalt sett, ifølge deres hjemmeside.

Gunnerud har foreløpig ikke oversikt over totalsummen samlet inn på landsbasis.

– Det pleier å ta noen dager før vi har hele beløpet.