– De har årstiden imot seg

De to hundene som forsvant i Håkøybotn for snart fire uker er fremdeles savnet.

SAVNET: Jakthundene Loke og Sniper har vært savnet i snart fire uker. Foto: Privat 

nyheter

KVALØYA: Hannhundene Loke og Sniper forsvant under jakttrening i Håkøybotn torsdag 21. januar. Etter snart fire uker på rømmen har letingen etter de to pointerhundene fremdeles ikke gitt resultater.

– Vi har ikke funnet dem. Alt av observasjoner og tips har blitt undersøkt, og det var mye leting i helgen etter at vi fikk tips om at noen hadde gjort observasjoner og sett spor. Det sjekket vi ut grundig, sier eier av jakthundene, Per Olaf Theodorsen, til iTromsø.

Les mer: Har lett etter Loke og Sniper i fire dager

Hjelp fra synske

Etter at hundene forsvant har det blitt tatt i bruk både snøscooter, helikopter og synske i håp om å finne rømlingene.

– Det har vært alle mulige former for leting, og alt som ansees som hensiktsmessig har blitt sjekket ut. Vi har fått hjelp fra synske, og det har egentlig vært hovedlinja vi har gått etter siden de forsvant ettersom vi ikke hadde noe konkret å gå etter. Det har også vært veldig erfarne folk involvert som kjenner denne typen hunder og som kan tenke ut ulike scenarioer for hvor de kan være, sier eieren.

Les også: Vil ha hundekjøring på golfbanen på Breivikeidet

– Vanskelig

Den siste observasjonen av hundene ble ifølge Theodorsen gjort i området rundt Bakkejord, sør på Kvaløya. Det er også her de siste søkene har vært konsentrert rundt, uten at det har gitt noen konkrete resultater, forteller eieren.

– Det er snart fire uker siden de forsvant, og det er klart at dette er en tøff årstid. De har ikke årstiden på sin side. Jeg håper bare at de har funnet ly og har klart å holde seg varme. Det er en forutsetning for at vi skal finne dem i god behold, sier Theodorsen og legger til:

– Men det er klart at det er vanskelig når man har så lite å gå etter. I starten gikk vi gjennom alt av dalfører, og det er vanskelig å finne veien videre etter det. Hunder kan også bli sky etter hvert når de har vært lenge ute, og kan derfor være vanskelige å få kontakt med.

Fortsetter letingen

– Er det håp om å finne hundene etter så lang tid ute?

– Man har jo alltid håp, men årstiden er imot dem med det klimaet vi har her. Med ly og varme kan de klare seg, og man har jo hørt historier om dyr som blir funnet etter lang tid. Vi fortsetter å lete, men vi har så lite konkret å ta fatt i at det er vanskelig å si noe mer, forteller Theodorsen.