Hytta brant ned - fikk skattekrav

Hytta brant ned for tre år siden, men kommunen vil ha eiendomsskatt. Nå ønsker hytteeieren skattefritak for den nedbrente hytta.

SKATTEKRAV: Selv om hytta brant ned for tre år siden, fikk hytteieren skattekrav fra kommunen.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

I et brev til Tromsø kommune datert 13. februar har en huseier sendt brev om fritak for eiendomsskatt for en nedbrent hytte på tomta.

– På eiendomsskatten ser jeg at kommunen kanskje ikke er klar over at hytta som sto der brant ned for cirka tre år siden og har enda ikke blitt oppbygd. Skal vi da betale skatt for denne? Vi fikk i sommer ryddet opp på tomta og lagt jord over brannstedet, dette etter pålegg fra kommunen. Regner med å søke om oppbygning av hytta i løpet av våren men regner med skatten blir justert til den er oppbygd, skriver huseieren i brevet.