Slik skal denne bamsen hjelpe brannvesenet

Bamsen «Bjørnis» skal hjelpe barn som kan være påvirket av traumer etter brann.

TRYGGHET: Brannbamsen «Bjørnis» skal gi barna trygghet og omsorg ved brannulykker. FOTO: Lars Marius Matre  Foto: Lars Marius Matre

nyheter

HANSJORDNESBUKTA: «Bjørnis»-prosjektet ble startet opp av Trøndelag Brann og redning i 2013 etter å ha blitt inspirert av lignende tiltak i England. Nå skal også Tromsøs brannbiler utstyres med den såkalte brannbamsen, som skal hjelpe barn som selv opplever eller er vitne til ulykker.

– Hovedmålet er å hjelpe barn og unge på ulykkesstedet ved å gi de omsorg og nærhet. Ofte blir de minste «glemt litt» i slike sammenhenger, noe vi vil fokusere på med dette prosjektet, forteller overingeniør Dan Tore Lyseggen, som fungerer som prosjektleder for brannbamsen.

LES OGSÅ: Natt til lørdag mistet Ragnhild og Per huset i brann. Dagen etter ble lille Vilja født.

Får ta med hjem

Foreløpig har Tromsø Brann og redning kun fått «lånt» en bamse fra Harstad, men innen en måned skal de ha utstyrt utrykningsbilene med hver sin «Bjørnis»-bamse.

– Planen er at vi skal dele ut bamsen til barn som har opplevd ulykker, slik de kan ta den med seg hjem. Det blir en slags videreføring av brannpersonellet de prater med. I tillegg skal vi invitere familier som opplever branner og ulykker inn på stasjonen i ettertid, slik at de får møtt vaktlaget og eventuelt helsepersonellet som jobbet med dem, forklarer Lyseggen, som legger til at «Bjørnis» også vil brukes i forebyggende arbeid.

LES OGSÅ: – Brann kan få katastrofale konsekvenser

– Vi har tenkt til å bruke han aktivt på barneskoler og i barnehager. Her har vi brosjyrer og infoplakater med «Bjørnis»-tema, som kan brukes til å formidle informasjon til barna.

LES OGSÅ: Må tilbakebetale nærmere 80.000 kroner etter feilslått prosjekt

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter