Slik skal sentrums nye storstue bli

NOSO og musikkonservatoriet skal huse byens nye musikkhus i Mack-kvartalet.
nyheter

Mack-kvartalet har lenge vært et stort spørsmålstegn i Tromsøs byutvikling, men i dag kunne NRK presentere nye konkrete planer for det gamle bryggeribygget. Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar står nå klare til å bygge et nytt musikkhus som skal brukes av NOSO og musikkonservatoriet.

– Dette er et veldig spennende prosjekt som kommer til å bli en ny attraksjon for Tromsø. Vi har samarbeidet tett med universitetet og NOSO om planene, forteller eiendomsdirektør hos Eiendomsspar, Sigurd Stray, til iTromsø.

Det nye musikkbygget blir fem etasjer høyt, met et scenetårn til større operaforestillinger. Etter planene skal bygget være klart i løpet av fem år.

Ny akustikk

Tor Lægreid sjef for Nordnorsk opera og symfoniorkester (NOSO) har erfaring med å bygge nye kulturbygg. Han satt nemlig som styreleder for Hålogaland Teater da det nye teaterbygget ble reist og tror det nye musikkhuset kan ha en like stor påvirkning på byens kulturliv.

– Vi ser at nesten alle andre byer, både store og små, nå har en bedre arena for klassisk musikk, opera og musikkteater. Vi merker kvalitetsforskjellen mellom Kulturhuset og for eksempel «Stormen» i Bodø, så det skal bli flott å en moderne storstue her også, sier Lægreid og legger til:

– Jeg tror det vil bety mye, både for byens studenter og kulturinteresserte, men også for turismen. Vi får en ny storslått attraksjon.

Bedre akustikk

Lægreid peker på at Kulturhusets lokaler ikke har god nok akustikk for verken øvinger eller konserter.

– Det har skjedd veldig mye innen byggeteknikk siden Kulturhuset ble bygd, så det nye musikkhuset vil kunne ha en akustikk som ikke kan sammenlignes, konstaterer han.