iTromsø flytter fra Lanes til Brennbygget

Byavisa til sentrum

I løpet av mai er iTromsø tilbake i sentrum. Sjefredaktør Stig Jakobsen ser fram til en plassering midt i smørøyet.

tilbake: iTromsø er i løpet av våren tilbake i sentrum. De noe avislokalene blir i Brennbygget på kaikanten, sier sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen. 

nyheter

PROSTNESET: Da avisen flyttet fra Skippergata til Bilco-anlegget på Lanes, skulle lokalene også romme eget trykkeri. Nå er ikke det behovet til stede. Derfor er det på tide å røre på seg igjen, mener Jakobsen.

Veldig viktig

Publisheren understreker at det er viktig for en byavis å være der det meste skjer.

– I Brennbygget får vi tilpasset det redaksjonen og forretningsavdelingen trenger. I tillegg får vi nærhet til de største og fleste hendelsene. Det er spesielt viktig i en tid da nyhetene skal raskt ut, sier Jakobsen.

Les også: iTromsø lanserer ny eventkalender

Mange steder

Han håper at iTromsø skal oppleve det samme som det Adresseavisen – også eid av Polaris Media – gjorde. Etter mange år på Heimdal utenfor Trondheim, valgte konsernledelsen å innta sentrum. Det ble en umiddelbar suksess og avisen ble igjen en del av bybildet.

Følg iTromsø på Facebook her!

«Tromsø» og iTromsø har hatt mange tilholdssteder siden etableringen i 1898. I tillegg til redaksjonslokalene i Otto Sverdrups gate i Hansjordnesbukta og Skippergata, var også avishuset på Smørtorget en sentral plass. Som kjent ble disse lokalene rammet av brann i 1947 – noe som stoppet utgivelsen av daværende «Tromsø» i mange måneder.

Travelt område

Stig Jakobsen ser fram til å komme til et travelt og pulserende område av sentrum:

– Avisa får The Edge Hotel, Nerstranda og Strandtorget på den ene siden og den kommende havneterminalen på den andre. Det betyr stor trafikk – noe som er bra for en byavis, sier sjefredaktøren.