Politikerne kutter en etasje i Rødhettestien-planene

Politikerne kutter tre meter i høyden på de omdiskuterte blokkene i Rødhettestien. – Dette er flisespikkeri, mener Høyres gruppeleder.

PROTESTERTE: Gretha Thoresen blir nærmeste nabo til boligblokkene i Rødhettestien og har protestert mot byggingen. Nå har kommunestyret vedtatt at blokkene må kuttes i høyden. Foto: Lise Lotte Henriksen 

nyheter

Erlend Svardal Bøe, gruppeleder for Høyre, synes byutviklingspolitikken i Tromsø går i en skummel retning, etter etasjekuttinga.

– Nå har byrådet utsatt og sagt nei til flere planer for boliger i Tromsø. Det rødrøde byrådet driver med flisespikkeri når de skal kutte en etasje fra to blokker med 46 boliger. Jeg tror også det begynner å tære på utbyggerne, med måten det drives byutvikling på nå, hvor det rød-røde byrådet blant annet argumenterer med at de er redd utbygger skal få for mye profitt sier han.

Les mer: Gir klarsignal til 50 nye boliger i Rødhettestien

Handler om prioriteringer

Svardal Bøe mener dette handler om prioriteringer.

– Vi må ta inn over seg at vi bor i en by og på ei øy. Hvis ingen skal miste utsikt, må vi bare slutte å bygge blokker på øya. Hvis jeg får valget mellom at noen skal få beholde litt ekstra utsikt, eller at det skal bli flere boliger i Tromsø, er det en enkelt valg for meg, sier Svardal Bøe.

Les mer: Kutter i høyden - men er fortsatt for stort

– Dette er demokrati

Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Jarle Heitmann, mener det er riktig å gå mot byrådet sitt forslag, og fjerne en etasje fra planene.

– Vi er ikke bundet av byrådets innstillinger. Det skal være et politiske samspill mellom byrådet, komiteene og kommunestyret. Det er det som er demokrati. I dette tilfellet var byutviklingskomiteen på befaring, og fant ut at vi ville kutte en etasje for å sørge for at det ikke skal bli innsyn i fire av de eksisterende boligene.

– Så dere vil heller prioritere at det ikke skal bli innsyn i fire eneboliger, enn at de skal bygges flere nye boliger?

– Ja, i dette tilfellet er det et godt kompromiss. Begge partene blir nok ikke 100 prosent fornøyd, men jeg mener planene blir bedre av dette kompromisset, sier Heitmann.

Les mer: Nabo mener byggeplanene er urimelige

Byrådet står på sitt

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, sier det er opp til kommunestyret å bestemme, men at hun ikke ønsker at det skal bli færre etasjer.

– Byrådet har lagt fram sitt forslag. Men det er kommunestyret som tar den endelige beslutningen. Det er deres privilegium, og deres ansvar. Selv om de går for et annet forslag, har ikke jeg endret min mening om planene av den grunn, sier Ramberg.

Byrådspartiene og MDG stemte for de nye planene, med to utbrytere fra Høyre, Gunnar Pedersen og Rolleiv Lind