Bygger ut Sparebank-kvartalet

Sparebanken Nord-Norge vil åpne Rødbanken for folk og samle sine egne i nytt storslått bygg.
nyheter

Det var med stor stolthet at konsernsjef for Sparebanken Nord-Norge, Jan-Frode Janson, presenterte sine planer for et av byens mest ikoniske kvartaler.

– Vi informerte om planene internt i dag tidlig, og vi ble nærmest møtt med et jubelbrøl. Stemningen er elektrisk blant de ansatte i dag, sier Janson.

Nytt bygg skal samle kvartalet

Konsernets planer innebærer blant annet et helt nytt bygg i Fredrik Langes gate, hvor det i dag er butikk- og kontorlokaler som banken leier ut.

LES OGSÅ: Firma saksøkte banken - tapte i retten

Ideen er å samle ansatte, som er spredt rundt på hele 11 adresser, til ett felles bygg.

– Det er dyrt og lite effektivt for oss. Vi eier hele dette kvartalet og har nå sett på muligheten for å samle våre ansatte. Det er her vi hører til og det er her vi vil være. Det vil være økonomisk lønnsomt for oss, sier Petter Høiseth, som er konserndirektør.

Nytt bysenter

I tillegg vil konsernet gjøre selve Rødbanken mer åpen for folk. Den velkjente inngangen fra Storgata skal forhøyes, og du skal ikke lenger gå opp en trapp, men ned.

LES OGSÅ: Har solgt seg ut av russisk bankvirksomhet

Her skal det være kafeer og mulighet for kommersielle aktører å leie lokale.

– Vi ønsker å bruke det mest mulig. Det er uendelige muligheter, for eksempel til å ha arrangementer som konserter her på kveldstid, forklarer Janson.

Byggeprosessen er ment å starte i 2017 og ferdigstilles i løpet av 2019.

Pusser opp Kirkeparken

Planene ble tatt imot med åpne armer fra byrådet, som også var til stede under torsdagens pressekonferanse.

– Jeg synes Sparebankens planer her vitner om et samfunnsansvar. Og vi vil takke dem for at de tar det ansvaret, sier byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, som benyttet anledningen til å snakke om sine planer i Kirkeparken.

LES OGSÅ: Får 100.000 kroner til skatepark

Her vil hun plante mer, stenge av trafikken i Storgata fram til sørsiden av Kirkeparken og lage flere passasjer i parken.

– Det er mange perler, for eksempel baksiden av kirka, som ikke er i bruk i det hele tatt. Vi vil utnytte parken mer og gjøre den mer brukervennlig for folk, sier Ramberg.