Slik vil Tuva (17) få flere ungdommer i politikken

Tuva Nergård Nilssen (17) er nyvalgt leder i Tromsø Unge Høyre. Nå vil hun engasjere flere.

NYSJEFEN: Tuva Nergård Nilssen (17) er nyvalgt leder i Tromsø Unge Høyre. Foto: Privat 

DET NYE STYRET: Her er det nye styret i Tromsø Unge Høyre: Sebastian Henriksen (18), Martin Woll (18), Tuva Nergård Nilssen (17), Vetle Langedahl (19) og Sondre Andersen (16). Foto: Ragnhild Berg Nilsen 

nyheter

Under årsmøtet tirsdag valgte Tromsø Unge Høyre sitt nye styre. Etter ett år i partiet ble Tuva Nergård Nilssen (17) stemt frem som lokallagets nye leder.

– Det er veldig spennende, og først og fremst vil jeg takke for tilliten, sier hun til iTromsø.

Les også: Nå går de sammen for å styrke ungdommens viktigste saker

Skole og samarbeid

Nilssen ser fram til å fronte Tromsø Unge Høyres fanesaker – og blant hennes hjertesaker står skolepolitikken høyt.

– Jeg er også opptatt av å satse mer på realpolitikk, hvor man går på tvers av de partipolitiske grensene og får fram de løsningene som passer best for alle. Det vil åpne for bedre kommunikasjon og mer konstruktiv aktivitet mellom partiene og ungdomspartiene.

Les også: Nå kan Tromsø-ungdom få mer makt i byen

Mer engasjement

Andre ting som Tromsø Unge Høyres nye frontkvinne ønsker å rydde opp i, er å få flere engasjerte ungdommer i byen.

– Vi har hatt et veldig lavt aktivitetsnivå i Tromsø Unge Høyre det siste året, men nå skal vi ha flere møter og sosiale treff, som eksempelvis bedriftsbesøk.

Les også: Høyreveteran mener «kommunistene» får styre med frie tøyler

Finn ditt parti

Av medlemmene i ungdomsorganisasjonene er det omtrent 15-20 aktive medlemmer.

– Det er vi som kommer på alle møter, men det er mange flere som er betalende medlemmer. Nå håper vi å engasjere dem, samt å få verve flere. Jeg oppfatter at mange Tromsø-ungdommer er interessert i politikk, men at de kanskje ikke helt vet hva de kan forvente av en politisk organisasjon og hvilket parti som er det rette for dem. Mitt råd er å finne sitt parti og ytre sine meninger, slik at man kan få den politikken man mener er viktig opp og ut i verden, sier Nilssen.

De øvrige medlemmene i det nyvalgte styret er Vetle Langedahl (nestleder), Sebastian Henriksen, Martin Woll og Sondre Andersen.