Veteranenes motorsykkelklubb vil ha samlingssted i Tromsø

Militære Veteraners Motorsykkelklubb i Tromsø ber kommunen om en samlingsplass. – De er forpliktet til å ta vare på veteranene, sier leder for klubben.

MC-KLUBB: Motorsykkelklubben for veteraner har rundt 30 medlemmer i Troms fylke.   Foto: Privat

KLUBBLEDER: Trond Ivar Isaksen er leder for MC-klubben, og mener kommunen har et ansvar for å ta vare på veteranene i byen.   Foto: Privat

nyheter

Leder for veteranmotorsykkelklubben, Trond Ivar Isaksen håper kommunen kan komme veteranene til hjelp.

– Kommunen har lovd å ta vare på veteranene, og de er forpliktet til å ta vare på veteranene og deres omgivelser, sier han.

LES OGSÅ: Bygger ut Sparebank-kvartalet

Åpent for veteraner og pårørende

Isaksen forteller at man ikke trenger motorsykkel for å være med på samlingene til klubben.

– Vår klubb er spesiell siden den er åpen for familie og pårørende av veteraner av internasjonale operasjoner. Man trenger heller ikke ha motorsykkel, men vi vil være et åpent samlingssted for veteraner i byen, sier han.

– Begrepet «motorsykkelklubb» er et relativt belastet uttrykk. Dere har ikke noen koblinger mot de andre klubbene i byen?

– Vi er en 99 % klubb. Med det menes det at vi ikke er noen 1 % klubb, sier Isaksen, og sikter til begrepet «1% klubb», som brukes om motorsykkelklubber som er involvert i ulovlige aktiviteter.

– Både pårørende og familie er med i klubben, og vi er en veldig grei gjeng, det er bare å undersøke hva vi holder på med, sier han.

LES OGSÅ: Får 100.000 til skatepark

Lykkes i andre kommuner

Isaksen drar fram Trondheim som foregangsby for ivaretakelse av veteraner.

– I Trondheim har motorsykkelklubben for veteranene fått lokaler med hjelp fra kommunen. Det har vært en stor suksess, med stort oppmøte og tilslutning. I dag har vi i Tromsø et månedlig pizzatreff med NVIO (Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner), men vi håper kommunen kan hjelpe oss med egne lokaler.

Klubben har 250 medlemmer på landsbasis, og rundt 30 i Troms fylke.

LES OGSÅ: Nå får klubben tilbake baksmellen på 350.000 kroner

Byrådet: – Kjenner ikke til forespørselen

Byråd for finans, Jens Ingvald Olsen (Rødt) kjenner ikke til forespørselen til veteranene.

– At de ønsker lokaler er helt ukjent for meg. Jeg har ikke sett brevet de har sendt. Det er ikke noe umiddelbart ansvar for kommunen å skaffe lokaler til klubben. Jeg må se på forespørselen deres, og om det er noen lokaler som er ledig, er det ikke noe i veien for at de kan få leie fra kommunen. Men da må de søke som ordinære søkere, sier byråden, som vil se nærmere på saken før han uttaler seg mer.